Генпрокурор Луценко повідомив подробиці затримання підозрюваних у спробі підкупу кандидата у Президенти

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 7.03.2019 18:22 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=29501

У четвер, 7 березня 2019 року, Генеральний прокурор України Юрій Луценко під час брифінгу повідомив про результати роботи органів прокуратури із основних напрямів діяльності, а також про деталі резонансного затримання осіб, які намагались здійснити спробу підкупу одного з кандидатів у Президенти України.

«Ми працюємо в робочому режимі, розкриваючи малі і великі злочини малих і великих посадовців, затримуємо наркотики, спрацьовуємо по хабарам, повертаємо державну власність, але вибори даються взнаки», - наголосив Генеральний прокурор України.

Юрій Луценко повідомив, що 6 березня 2019 року прокурорами Департаменту організації і процесуального керівництва досудовим розслідуванням кримінальних правопорушень, підслідних Державному бюро розслідувань, ГПУ спільно зі слідчими Центрального апарату ДБР за оперативного супроводження Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ, у ході здійснення досудового розслідування у кримінальному провадженні затримано голову однієї з політичних партій та іншого громадянина України після передачі грошових коштів одному з народних депутатів України - кандидату в Президенти України за відмову від участі у президентських виборах.

«Досудовим розслідуванням встановлено, що вказані особи, діючи умисно, за попередньою змовою між собою, здійснювали перешкоджання діяльності суб’єкту виборчого процесу, а саме зареєстрованому кандидату в Президенти. Зокрема встановлено, що вони запропонували народному депутату України і кандидату в Президенти зняти свою кандидатуру з президентських виборів 2019 року за фінансову винагороду, яка мала скласти 5 млн грн», - зазначив Юрій Луценко.

«У свою чергу, вказаний народний депутат України та його помічник написали заяву про спробу їх підкупити задля зняття з виборів», - додав він.

7 березня 2019 року повідомлено про підозру обом затриманим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 157 КК України (перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії з референдуму чи діяльності офіційного спостерігача). Також до Печерського районного суду м. Києва подано клопотання про обрання останнім запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Юрій Луценко ще раз наголосив на неприпустимості порушень виборчого законодавства, нагадавши, «що ГПУ та інші правоохоронні органи роблять для цього все можливе». Також він закликав звертатися будь-кого із фактами про підкуп, незаконне втручання у вибори і гарантував, що реагуватиме на них належним чином.



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.