Ситуація на фронті: знову поступово загострюється

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 18.03.2019 19:49 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=29527

Порівняно з попередньою добою, 17 березня обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил суттєво загострилася.

Про це повідомив прес-центр штабу ООС.

Незважаючи на оголошене припинення вогню, ворог 10 разів обстріляв позиції наших підрозділів, сім з них – із застосуванням озброєння, забороненого Мінськими домовленостями. Також тричі наші опорні пункти були обстріляні протитанковими ракетами.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" ворог двічі відкривав вогонь по наших захисниках:

у районі населеного пункту ВОДЯНЕ, з території тимчасово окупованого села УЖІВКА – з мінометів калібрів 120 та 82 мм, автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів;

поблизу міста МАР’ЇНКА, з району ТРУДІВСЬКИЙ окупованого міста ДОНЕЦЬК – із мінометів калібру 120 мм.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" окупантами здійснено вісім обстрілів позицій підрозділів Об’єднаних сил:

у районі населеного пункту КРИМСЬКЕ, з території тимчасово окупованих населених пунктів СЕНТЯНІВКА та СОКІЛЬНИКИ – з мінометів 82-го калібру та з окупованого села ЖОЛОБОК – двічі з протитанкових ракетних комплексів;

поблизу селища міського типу НОВОТОШКІВСЬКЕ, з території тимчасово окупованого населеного пункту ДОНЕЦЬКИЙ – з протитанкових ракетних комплексів;

у районі населеного пункту ЗОЛОТЕ-4, з тимчасово окупованого селища ЗОЛОТЕ-5 – з мінометів калібру 82 мм;

біля селища НОВОЛУГАНСЬКЕ, з території тимчасово окупованого населеного пункту ДОЛОМІТНЕ – з мінометів 82-го калібру та автоматичних станкових гранатометів;

поблизу населеного пункту ЛУГАНСЬКЕ, з тимчасово окупованого села ЛОГВИНОВЕ – з гранатометів різних систем.

Надвечір російсько-окупаційні війська, вкотре нехтуючи оголошеним режимом припинення вогню, відкрили щільний вогонь із різних видів озброєння по одному зі взводних опорних пунктів бригади, що обороняється на Приазов’ї.

Під прикриттям мінометного та гранатометного вогню ворог намагався просунутися вперед. Це своєчасно помітили молодші сержанти Віктор Тимошенко й Сергій Мироненко та солдат Віктор Грабар, які відкрили вогонь по противнику, примусивши його відступити.
Прикриваючи відступ, ворог застосував міномети.

Внаслідок розриву міни наші захисники отримали поранення. На жаль, поранення Віктора Грабара виявилося важким та несумісним з життям.

Віктору Тимошенку та Сергію Мироненку була надана невідкладна медична допомога, їх було доправлено до шпиталю. Стан їх здоров’я задовільний.

За мужність військовослужбовців буде подано до нагородження.

Жоден обстріл противника не залишився без адекватної відповіді Об’єднаних сил. За даними розвідки, трьох окупантів було ліквідовано, ще чотирьох – поранено.

Засобами радіоелектронної боротьби зі складу Об’єднаних сил було придушено намагання противника застосувати безпілотний літальний апарат на Світлодарському напрямку.

Також, за уточненими даними, 16 березня російсько-окупаційні війська з напрямку селища ГОЛЬМІВСЬКИЙ з гранатометів РПГ-7 був обстріляли населений пункт ТРАВНЕВЕ. Постріли влучили в ділянки поблизу житлових будинків.

Від початку поточної доби противник три рази обстріляв позиції наших військ, тричі застосувавши озброєння, яке заборонене Мінськими домовленостями.

Усі обстріли російсько-окупаційні війська здійснили у смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ":

з мінометів калібрів 120 та 82 мм – поблизу села КАТЕРИНІВКА;

двічі – зі снайперської та стрілецької зброї, а також з великокаліберних кулеметів, і у подальшому – з мінометів калібру 82 мм і автоматичних станкових гранатометів – поблизу населеного пункту ХУТІР ВІЛЬНИЙ.

Внаслідок обстрілів один український військовослужбовець загинув.

Підрозділи, які обстрілював противник, дали адекватну відповідь вогнем зі штатного озброєння. Втрати противника уточнюються.

Правоохоронці, які виконують завдання у складі Об’єднаних сил, забезпечують дотримання чинного законодавства у районі проведення операції.
За розпорядженням Командувача об’єднаних сил продовжуються фільтраційні заходи, діє посилений контрольно-пропускний режим та організовано несення патрульно-постової служби.

Протягом минулої доби представники Національної поліції України та Національної гвардії України зі складу Об’єднаних сил припинили 355 правопорушень адміністративного характеру. До відділів поліції було доставлено сім громадян, яких підозрюють в участі у складі збройних формуваннях Російської Федерації.

Упродовж доби правоохоронцями розкрито 16 злочинів, серед яких чотири пов’язані з незаконним обігом зброї та боєприпасів. Вилучено два стартові пістолети, одну гранату та 123 набої калібру 5,45 мм.

Обстановка на лінії розмежування залишається контрольованою. Усі контрольні пункти в’їзду-виїзду працювали у штатному режимі. Протягом доби їх перетнули майже 29 тисяч осіб та близько трьох з половиною тисяч транспортних засобів. У пропуску через КПВВ з різних обґрунтованих причин відмовлено 15-ти особам.

Прикордонними нарядами спільно зі співробітниками ДФС виявлено матеріальних цінностей із ознаками контрабанди на суму близько 150 тисяч гривень.

Групами цивільно-військового співробітництва Об’єднаних сил доставлено:

продукти харчування мешканцям населеного пункту СИЗЕ;

гуманітарну допомогу малозабезпеченим сім’ям у населених пунктах ЧЕРНЕНКО та ТАЛАКІВІКА.

Крім того, реалізовано п’ять заявок цивільних організацій щодо перевірки та розмінування ділянок місцевості від вибухонебезпечних предметів.

Правоохоронні органи та військово-цивільні адміністрації працюють у штатному режимі. Суспільно-політична обстановка в районі проведення операції залишається під контролем.

Об’єднані сили продовжують надійно захищати життя українських громадян.

Слава Україні!



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.