Кіна не буде? Переговори між Президентом і прем'єром сьогодні не поновляться

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 24.05.2007 13:32 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2953

Діалог між Президентом Віктором Ющенком та прем'єром Віктором Януковичем, який відбувся вчора перервався без конкретного результату. Президент Ющенко зробив телезвернення до народу, а прем'єр Янукович - смачно посвистів на футболі у Донецьку.

Проте, головного - дати дострокових виборів до парламенту ніхто так і не назвав.

На сьогодні, судячи із публічного розкладу керівників держави, поновлення діалогу не очікується.

Сьогодні у Президента Ющенка заплановано зустріч із заступником помічника Держсекретаря США Девідом Крамером та з переможцями Міжнародних учнівських олімпіад 2006 року та їхніми вчителями.

Завтра Президент має відбути в Чехію де він візьме участь у Саміті Глав держав Центральної Європи, який відбуватиметься у м. Брно.

Тема Саміту – сучасні проблеми і виклики, перед якими стоїть Центральна Європа.

Участь у Саміті візьмуть Глави держав країн Центральної Європи – Албанії, Болгарії, Боснії і Герцеговини, Чехії, Словаччини, Хорватії, Італії, Угорщини, Македонії, Молдови, Німеччини, Польщі, Австрії, Румунії, Словаччини, Словенії, Сербії, Чорногорії та України.

Заплановано, що під час Саміту Президент України проведе зустрічі із Президентами Італії, Болгарії та Сербії, повідомляє прес-служба.

Прем'єр Віктор Янукович, сьогодні, не завертаючи до столиці відбув з Донецька в Ялту для участі в засіданні Ради голів урядів Співдружності незалежних держав, повідомила урядова прес-служба.

Засідання Ради голів урядів СНД пройде в Ялті 24-25 травня.

Отже, очевидно, що ні сьогодні ні завтра діалог не матиме продовження. Хоча вчора прес-служба Президента зазначала, що сьогодні мали продовжитися переговори Віктора Ющенка з Януковичем.

Як повідомлялося раніше, Президент Ющенко на цьому тижні заявив, що до початку наступного, після перговорів із прем'єром Януковичем, буде названо остаточну дату проведення дострокових виборів.

При тому, як неодноразово наголошував Президент Ющенко - вибори мають відбутися у найближчий термін, тобто влітку. Зі свого боку прем'єр Янукович - називав як прийнятну дату виборів на кінець вересня-початок жовтня.

За інформацією Івана Плюща, робоча група підготувала пакет змін до законодавства для проведення дострокових виборів, який можно швидко прийняти, якщо буде домовленність про їхне проведення.

З іншого боку, у медіа просочилася інформація, що кремлівське керівництво вкрай не зацікавлено у проведенні дострокових виборів в Україні. Прямо цю позицію відстоюють КПУ та СПУ, які, за словами перговорників, гальмують процес врегулювання політичної кризи, висуваючи кожного разу нові умови.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.