Ситуація на фронті: різко загостилася

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 26.03.2019 19:01 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=29553

Порівняно з попередньою добою, 25 березня обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил мала ознаки до загострення.

Про це повідомив прес-цнтр штабу ООС.

Протягом доби противник продовжував провокаційні обстріли позицій Об’єднаних сил з метою викрити нашу систему вогню. Зафіксовано сім обстрілів опорних пунктів наших підрозділів, два з яких – із застосуванням озброєння, забороненого Мінськими домовленостями.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" – чотири обстріли:

у районі населеного пункту НОВОМИХАЙЛІВКА, з напрямку села ЛУГАНСЬКЕ – з ручних протитанкових гранатометів;

поблизу села СТАРОГНАТІВКА, з напрямку села ПЕТРІВСЬКЕ – з великокаліберних кулеметів;

біля міста КРАСНОГОРІВКА, з напрямку району ТРУДІВСЬКІ міста ДОНЕЦЬК – з великокаліберних кулеметів;

у районі населеного пункту ЛЕБЕДИНСЬКЕ, з напрямку села САХАНКА – з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" вогневий вплив на наших захисників здійснювався тричі:

у районі села КРИМСЬКЕ, з напрямку населеного пункту ГОЛУБІВСЬКИЙ – з артилерійських систем калібру 122 мм та мінометів 82-го калібру;

у районі населеного пункту НОВОТОШКІВСЬКЕ, з напрямку селища ДОНЕЦЬКИЙ – з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;

поблизу селища ЛУГАНСЬКЕ, з напрямку населеного пункту КАЛИНІВКА – зі стрілецької зброї.

Внаслідок обстрілів двоє військовослужбовців Об’єднаних сил були поранені.

Жоден обстріл противника не залишився без адекватної відповіді Об’єднаних сил. За даними розвідки, трьох окупантів знищено та п’ятьох поранено.

З метою підвищення ефективності вогню противник активно намагався застосовувати безпілотні авіаційні комплекси. Засобами радіоелектронної боротьби Об’єднаних сил чотири рази було зірвано спроби російсько-окупаційних військ вести повітряну розвідку позицій наших військ безпілотними літальними апаратами.

Від початку поточної доби противник 14 разів обстріляв позиції наших військ, чотири рази застосувавши озброєння, яке заборонене Мінськими домовленостями, витративши 31 міну калібрів 120 та 82 мм. Також противник обстрілював наших захисників із протитанкових ракетних комплексів, озброєння бойових машин піхоти, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" ворог дев’ять разів порушив режим припинення вогню:

тричі, з ручних протитанкових і автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї – поблизу міста АВДІЇВКА;

двічі, з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – у районі населеного пункту ЛЕБЕДИНСЬКЕ;

з великокаліберних кулеметів – біля міста КРАСНОГОРІВКА;

зі станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів – у районі населеного пункту КАМ’ЯНКА;

з ручних протитанкових та підствольних гранатометів – поблизу села ВОДЯНЕ;

з великокаліберних кулеметів – біля міста МАР’ЇНКА.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" зафіксовано п’ять обстрілів наших позицій:

з мінометів калібру 120 мм та протитанкових ракетних комплексів – поблизу села КРИМСЬКЕ;

з мінометів калібру 120 мм та озброєння бойової машини піхоти БМП-1 – біля селища НОВОЛУГАНСЬКЕ;

з мінометів калібру 82 мм – у районі населених пунктів ХУТІР ВІЛЬНИЙ та НОВОЗВАНІВКА;

з протитанкових ракетних комплексів – поблизу селища міського типу ТРОЇЦЬКЕ.

Внаслідок обстрілів один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав поранення.

Підрозділи, які обстрілював противник, дали адекватну відповідь вогнем зі штатного озброєння. Втрати противника уточнюються.

Близько шостої години ранку російсько-окупаційні війська зробили спробу покращити своє тактичне положення. Група найманців висунулася вбік позицій окремої механізованої бригади Об’єднаних сил, яка виконує бойові завдання у смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ". Намагання ворога вчасно помітив командир відділення старший солдат Михайло Рибцев. Він відкрив загороджувальний вогонь, примусивши противника відмовитися від своїх намірів та відступити. Прикриваючи відхід групи, ворог застосував протитанковий ракетний комплекс. Внаслідок розриву протитанкової ракети Михайло отримав поранення.

Воїну відразу було надано невідкладну медичну допомогу та доставлено до лікувальної установи. Стан здоров’я задовільний, загроз для життя немає.

За пильність та мужність старшого солдата Михайла Рибцева буде подано до нагородження.

На обстріли противника підрозділи Об’єднаних сил відповіли вогнем. Втрати противника уточнюються.

Правоохоронці зі складу Об’єднаних сил забезпечують дотримання чинного законодавства у районі проведення операції.

За розпорядженням Командувача об’єднаних сил продовжуються фільтраційні заходи, діє посилений контрольно-пропускний режим та організовано несення патрульно-постової служби в населених пунктах.

Протягом минулої доби представники Національної поліції України та Національної гвардії України зі складу Об’єднаних сил припинили 527 правопорушень адміністративного характеру. До відділів поліції доставлено двох громадян за підозрою в участі у збройних формуваннях Російської Федерації.
Упродовж доби правоохоронцями розкрито 22 злочини. Два з них пов’язані з незаконним обігом зброї та боєприпасів. Вилучено пістолет та гранату.

Обстановка на лінії зіткнення залишається під контролем Об’єднаних сил. Контрольні пункти в’їзду-виїзду протягом доби перетнули понад 43 тисячі осіб та п’ять тисяч транспортних засобів. Відмовлено у пропуску через КПВВ з різних обґрунтованих причин 21-ій особі.
Протягом доби на КПВВ «Мар’їнка», «Майорське» та «Новотроїцьке» спільно з представниками ДФС серед товарів із ознаками контрабанди виявлено автозапчастини, електроінструмент, шезлонги та морозильну камеру на загальну суму понад 70 тисяч гривень.

Не припиняється робота з надання допомоги населенню, що мешкає безпосередньо біля лінії бойового зіткнення. Зокрема, групами цивільно-військового співробітництва Об’єднаних сил за минулу добу доставлено продукти харчування 10-ти родинам та одиноким пенсіонерам у населених пунктах КОДЕМА, ДАЧА, МИКОЛАЇВКА та МИКОЛАЇВКА ДРУГА, а також 28-ми пенсіонерам у населеному пункті ОРІХОВО-ДОНЕЦЬКЕ.

Організовано та забезпечено дотримання заходів безпеки під час проведення робіт з доставки та встановлення водонапірної вежі в районі населеного пункту БЕРДЯНСЬКЕ.

Надано допомогу представникам благодійних організацій щодо доставки літератури у ЗОШ №1 населеного пункту ПЕТРОПАВЛІВКА.

Гарантовано безпеку працівникам комунального підприємства ‟Попаснянський районний водоканал” при проведенні цільового огляду водогону у районі селища ЗОЛОТЕ-3 та представникам Міжнародного Комітету Червоного Хреста під час їх перебування в районі населеного пункту ЧЕРМАЛИК.

Правоохоронні органи та військово-цивільні адміністрації працюють у штатному режимі.

Суспільно-політична обстановка в районі проведення операції залишається під контролем Об’єднаних сил, які продовжують виконання військового обов’язку на теренах Донецької та Луганської областей.

Слава Україні!



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.