Ситуація на фронті: практично не зазнала змін

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 28.03.2019 23:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=29566

Порівняно з попередньою добою, 27 березня обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил суттєвих змін не зазнала.

Про це повідомив прес-центр ООС.

Загальна кількість обстрілів дещо знизилася, проти зросла кількість та інтенсивність застосування важкого озброєння. Так, протягом доби противник 13 разів обстріляв позиції Об’єднаних сил, 10 разів застосувавши озброєння, заборонене Мінськими домовленостями, із витратою 117 артилерійських боєприпасів калібрів 122, 120 та 82 мм. Усі обстріли наших позицій здійснювалися з території тимчасово окупованих населених пунктів.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" ворог обстріляв наших захисників п’ять разів:

у районі населеного пункту ОПИТНЕ, з населеного пункту СПАРТАК – з мінометів калібру 82 мм, підствольних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;

двічі – поблизу села ГНУТОВЕ, з населених пунктів ВЕРХНЬОШИРОКІВСЬКЕ та ПІКУЗИ – з гранатометів різних систем;

у районі населеного пункту ЧЕРМАЛИК, з населеного пункту ТАВРИЧЕСЬКЕ – зі станкових протитанкових гранатометів;

поблизу села ЛЕБЕДИНСЬКЕ, з населеного пункту САХАНКА – з великокаліберних кулеметів.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" обстріл наших захисників здійснювався вісім разів:

чотири рази – поблизу села КРИМСЬКЕ, з населених пунктів ДОНЕЦЬКИЙ та СЛОВ’ЯНОСЕРБСЬК – з артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібрів 120 та 82 мм, а також ручних протитанкових гранатометів;

у районі населеного пункту ЛУГАНСЬКЕ, з населеного пункту ЛОЗОВЕ – з мінометів 120-го та 82-го калібрів, автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів;

поблизу села НОВООЛЕКСАНДРІВКА, з напрямку селища міського типу КАЛИНОВЕ – з мінометів калібру 120 мм;

у районі населеного пункту НОВОЛУГАНСЬКЕ, з селища міського типу ГОЛЬМІВСЬКИЙ – з мінометів калібру 82 мм;

біля міста СВІТЛОДАРСЬК, з населеного пункту ЛОЗОВЕ – з мінометів 82-го калібру, станкових протитанкових та автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів.

Втрат серед особового складу підрозділів Об’єднаних сил немає.

Жоден обстріл противника не залишився без адекватної відповіді Об’єднаних сил. За даними розвідки, одного окупанта знищено та двох поранено.

Від початку поточної доби противник чотири рази обстріляв позиції наших військ.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" було здійснено три обстріли:

два – з підствольних гранатометів та стрілецької зброї – поблизу міста АВДІЇВКА;

з великокаліберних кулеметів – у районі населеного пункту ЛЕБЕДИНСЬКЕ.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" окупанти обстріляли наших захисників із мінометів калібру 82 мм у районі населеного пункту КРИМСЬКЕ.

Втрат серед особового складу Об’єднаних сил немає.

Підрозділи, які обстрілював ворог, дали адекватну відповідь вогнем зі штатного озброєння. Втрати противника уточнюються.

Правоохоронці зі складу Об’єднаних сил забезпечують дотримання чинного законодавства у районі проведення операції.

За розпорядженням Командувача об’єднаних сил продовжуються фільтраційні заходи, діє посилений контрольно-пропускний режим та організовано несення патрульно-постової служби в населених пунктах.

Протягом минулої доби представники Національної поліції України та Національної гвардії України зі складу Об’єднаних сил припинили 832 правопорушення адміністративного характеру. До відділів поліції було доставлено п’ять громадян, яких підозрюють в участі у складі збройних формуваннях Російської Федерації.

Упродовж доби правоохоронцями розкрито 34 злочини, серед яких чотири пов’язані з незаконним обігом зброї та боєприпасів. Вилучено 13 гранат різного призначення, гранатомет, протитанкову міну, тротил, пластид та 150 боєприпасів для стрілецької зброї різних калібрів.

Обстановка на лінії зіткнення залишається під контролем Об’єднаних сил. Контрольні пункти в’їзду-виїзду протягом доби перетнули майже 42 тисячі осіб та п’ять тисяч транспортних засобів. У пропуску через КПВВ з різних обґрунтованих причин відмовлено 15-ти особам.

Протягом доби прикордонними нарядами спільно з представниками ДФС виявлено товарів із ознаками контрабанди на загальну суму понад 13 тисяч гривень.
Також зареєстровано дві спроби надання прикордонникам неправомірної вигоди.

Продовжується робота з надання допомоги мешканцям населених пунктів, які знаходяться безпосередньо біля лінії зіткнення.

Групами цивільно-військового співробітництва Об’єднаних сил за минулу добу доставлено:

продукти харчування восьми одиноким пенсіонерам у населених пунктах ТРАВНЕВЕ та ГЛАДОСОВЕ;

продукти харчування, теплі речі та товари першої необхідності малозабезпеченим сім’ям у населеному пункті ЛОПАСКИНЕ;

навчально-розвиваючу літературу, іграшки та солодощі до дитячого садочку "Колосок" у населеному пункті НОВОГНАТІВКА та дитячого садочку "Теремок" у місті АВДІЇВКА.

Забезпечено супроводження:
представників Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні – під час виконання ними заходів із відновлення зруйнованого внаслідок обстрілів житла в населеному пункті ЛЕБЕДИНСЬКЕ;
представників міжнародної організації Данська Рада у справах біженців – під час моніторингу ситуації в районі населених пунктів БЕРДЯНСЬКЕ, СОПИНЕ, ЛЕБЕДИНСЬКЕ та ГРАНІТНЕ;
представників благодійних фондів «Карітас Маріуполь», «Право на захист» та «Проліска» – під час надання ними допомоги допомоги мешканцям населених пунктів СТАНИЦЯ ЛУГАНСЬКА, НОВОТРОЇЦЬКЕ та ПІСКИ.
Військовослужбовцями Об’єднаних сил проведено:
заняття з протимінної безпеки в загальноосвітній школі селища Кіндрашівка;
уроки гідності у 8-9-их класах спеціалізованої школи №8 населеного пункту САРТАНА.

Правоохоронні органи та військово-цивільні адміністрації працюють у штатному режимі.

Суспільно-політична обстановка в районі проведення операції залишається під контролем Об’єднаних сил, які продовжують виконання військового обов’язку на теренах Донецької та Луганської областей.

Слава Україні!



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.