Російські війська перекинули на фронт новітні РЕБи

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 5.04.2019 09:16 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=29587

Українська сторона СЦКК повідомляє: збройні формування Російської Федерації та їхні найманці продовжують грубо порушувати Мінські домовленості та перешкоджають діяльності СММ ОБСЄ, застосовуючи новітні зразки техніки радіоелектронної боротьби.

РЕБ Р-330Ж

В останніх новинах від Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні 1 квітня 2019 року БПЛА СММ виявив російську автоматизовану систему перешкод Р‑330Ж «Житель» приблизно 2 км від Луганська.

Збройні формування РФ за постійної підтримки Росії безперебійно отримують озброєння та новітні зразки військової техніки, які випробовують та застосовують на непідконтрольних урядові України територіях.

Виявлення автоматизованої станції перешкод російського виробництва Р-330Ж ”Житель“, про яку неодноразово зазначалось як у засобах масової інформації, так і за повідомленнями СММ ОБСЄ, стало черговим доказом військової присутності та присутності військового типу російської техніки в зоні безпеки.

Як уже відомо, АСП Р-330Ж ”Житель“ є станцією російського виробництва, створена ВАТ НВП ”ПРОТЕК“. За ствердженням виробника, дана техніка вже випробувана в бойових умовах. Забезпечує автоматизоване виявлення, пеленгування та аналіз сигналів джерел радіовипромінювання в робочому діапазоні частот, постановку радіоперешкод переносним та мобільним наземним станціям, систем супутникового зв’язку, автоматизоване ведення телекодового інформаційного обміну, ведення картографічних даних та інше.

Автоматизовану станцію перешкод російського виробництва Р-330Ж бойовики та проросійські сили почали використовувати з початку агресії проти України з 2014 року і застосовують до сьогодні. За попередніми звітами СММ ОБСЄ, у червні 2016 року йшлося про виявлену за допомогою БПЛА станцію Р-330Ж ”Житель“ неподалік Андріївки за 15 км від Донецька, а ще через два тижні БПЛА СММ ОБСЄ виявив ще одну таку станцію на північний захід від міста Дебальцеве. В листопаді 2017 року ще одного ”Жителя“ було помічено в Луганській області, в населеному пункті Земляне, за 7 кілометрів від лінії розмежування на території, непідконтрольній уряду України.

Також, за повідомленням ЗМІ, щонайменше один такий новітній зразок техніки РЕБ був знищений самими ж бойовиками у квітні 2018 року у населеному пункті Сміливе на Луганщині, що на непідконтрольній уряду України території.

На той час втрату військового майна намагались «списати» на обстріли силами АТО, але російські куратори не повірили своїм бойовикам та найманцям і призначили службове розслідування. На окупованому Донбасі групою інспекторів російської армії за результатами перевірки було встановлено, що техніка РЕБ була знищена внаслідок нехтування елементарними пожежними нормами, після чого кадрових російських військових було відсторонено від командування підрозділами, а тимчасово їх обов’язки виконували місцеві найманці, допоки не прибула заміна з Росії.

Крім того, у серпні 2018 року Росія також перекинула до ОРЛО новітні системи РЕБ. Так, 9 серпня БПЛА СММ ОБСЄ зафіксував чотири комплекси російського виробництва РБ-341В ”Леєр-3“, 1Л269 ”Красуха-2“, РБ-109А, ”Былина“ і спеціальний комплекс для боротьби з безпілотниками малого розміру ”Репелент-1“.

Всі ці факти свідчать про постійну присутність регулярних військ Російської Федерації та застосування ними озброєння і військової техніки російського виробництва в окупованих районах, що непідконтрольні уряду України.

Українська сторона СЦКК зазначає, що такі дії окупаційної адміністрації і збройних формувань Російської Федерації вкотре демонструють стійке небажання дотримуватись Мінських домовленостей, відверто ігнорують виконання взятих на себе зобов’язань в рамках консультацій Тристоронньої контактної групи, перешкоджають роботі СММ ОБСЄ прагнуть подальшого загострення конфлікту.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.