Відбулися чергові випробування ракетного комплексу “Нептун”

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 5.04.2019 17:17 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=29590

Черговий етап випробування протикорабельного ракетного комплексу, яке відбулося на Державному випробувальному полігоні ЗСУ, пройшов успішно.

Про це повідомила прес-служба Укроборонпрому.

Випробування відбувалися у присутності Верховного головнокомандувача ЗС Президента України Петра Порошенка.

"Сьогодні тут на полігоні в Одеській області проходить одне із завершальних випробувань нової крилатої ракети, яка буде поставлена на озброєння Військово-Морських Сил Збройних Сил України", – підкреслив Порошенко.

За його словами, це протикорабельна ракета, ракета берегової оборони, яка може використовуватися і Сухопутними силами ЗСУ.

"І величезний внесок, в тому числі і щодо можливостей збільшення радіуса дії зазначеної ракети, використання високоточного озброєння, більш потужної бойової частини, сьогодні це все досягнення оборонного комплексу України, досягнення КБ "Луч", досягнення нашого ІТ-сектора, сектора, який розробляє бронетехніку", – зазначив Верховний Головнокомандувач.

Президент також зауважив, що у проведенні випробувань також взяли участь курсанти Одеської морської академії, які нині проходять навчання, освоюють техніку і в майбутньому будуть працювати з цим ракетним комплексом. "Ви бачите за моєю спиною курсанти наших інститутів, вони ще на етапі підготовки до прийняття на озброєння уже освоюють новітню техніку", – зазначив він.

Глава держави зауважив: "Це робиться для того, щоб надзвичайно скоротити період, який буде дозволяти бойове використання у випадку поширення агресії проти нашої держави з боку противника"

"Я переконаний, що сьогодні випробування пройдуть успішно", – заявив Президент.

Також Порошенко наголосив, що на випробування ракетного комплексу запрошені військові аташе країн-партнерів України.

Водночас він зазначив, що сьогодні противник намагався перешкоджати випробуванням українських ракет: "Намагається закрити небо. Використовує засоби радіоелектронної боротьби, намагається перешкодити нашим випробуванням. Але це створює реальні умови бойового застосування зазначених ракет". "Жодних пом’якшених умов", – додав він.

"Сьогодні ми готові до того, щоб завершити випробування. І за моїм наказом у надзвичайно короткий термін поставити на озброєння і озброїти частини ВМС і Сухопутних військ для того, щоб збільшити потенціал, ефективність бойового застосування ЗСУ", – підкреслив він.

Слід зазначити, що всі складові та комплектуючі комплексу вироблені на українських оборонних підприємствах.

Група кораблів з 11 суден Військово-Морських Сил забезпечувала безпеку стрільб в акваторії Чорного моря.



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.