БЮТ і НУ прискорять процес виборів. Бо Янукович вчора втік із документами

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 24.05.2007 16:41 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2961

На вівторок запланований з’їзд Блоку Юлії Тимошенко, на якому будуть затверджені заяви депутатів щодо виходу з фракції. Хоча вчора домовлності про вибори були досягнені. Майже.

Про це сьогодні Юлія тимошенко заявила на прес-конференції.

Крім того, лідер БЮТ повідомила, що аналогічний з’їзд у вівторок проведе фракція «Наша Україна».

«Ми у вівторок проведемо такий з’їзд, і наші дві фракції більше не зайдуть до парламенту. І це значить, що не будуть прийматися ніякі законопроекти, ніякі проекти постанов, які, на жаль, у виконанні коаліції стали, практично, технологією затягування процесу, а не вирішення реальних питань», - сказала вона.

Юлія Тимошенко повідомила, що з’їзд відбудуться, якщо «ми дійсно не відчуємо до вівторка жодного конструктивного кроку щодо виведення країни з кризи». Зокрема, лідер БЮТ хоче почути чітку дату дострокових виборів до Верховної Ради.

«Після цього вже, практично, буде діяти тільки одна можлива стратегія - це проведення виборів, це за будь-яких обставин забезпечення проведення таких виборів, і тому всі партії і блоку, які хочуть, можуть долучитись, прийняти участь і бути учасником виборчого процесу, або ні», - сказала вона.

«Я хочу ще раз підтвердити, що наша політична сила після рішення з’їзду не зробить жоден крок в цей корумпований парламент», - додала лідер БЮТ.

Крім того, вона повідомила, що після з’їзду БЮТ не буде вести ніякі переговори. «Ми вважаємо, що тоді залишається тільки один шлях – динамічне проведення виборів», - заявила Юлія Тимошенко.

Між тим, лідер БЮТ Юлія Тимошенко заявила, що вчора Президент України Віктор Ющенко і прем`єр-міністр України Віктор Янукович узгодили дату дострокових виборів до Верховної Ради.

Вона зазначила що вчора відбулась чергова зустріч між Президентом і прем`єр-міністром України, на якій “чітко, зрозуміло і в присутності достатньої кількості людей Президентом та прем’єр-міністром була погоджена дата виборів”.

За словами Тимошенко, було домовлено, що через декілька годин після проведення такої зустрічі будуть підписані документи і буде оприлюднена дата виборів. «Але, на жаль, весь переговорний процес і підписання документів зникли одночасно з відбуттям прем’єр-міністра України на футбол», - зазначила вона.

Як зауважила лідер БЮТ, дуже прикро, що «чиновники такого рівня, як прем’єр-міністр, не вміють тримати свого слова».

За словами Тимошенко, «ми зрозуміли, що, на жаль, гра в наперстки, можливо, була його головною грою дитинства - хтось в пасочки грався, хтось в наперстки».

Вона висловила переконання, що сьогодні в процес мають включатися “політичні сили, які працюють в парламенті, демократичного спрямування».

«Я дуже вірю в те, що прем’єр-міністр вміє тримати слово, тому що до того, що він є прем’єр-міністром, додається ще й те, що він і чоловік. Тому я вважаю, що він просто зобов’язаний сьогодні припинити цю кризу в державі», - наголосила Тимошенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.