Ситуація на фронті: загострення триває

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 12.04.2019 18:50 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=29617

11 квітня в районі проведення операції Об’єднаних сил противник 20 разів обстріляв позиції наших захисників, при цьому чотири рази вів вогонь з озброєння, забороненого Мінськими домовленостями.

Про це повідомив прес-центр штабу ООС.

Під час обстрілів збройні формування Російської Федерації застосовували міномети калібрів 120 та 82 мм, озброєння бойових машин піхоти, протитанкові ракетні комплекси, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Здебільшого, прикриваючись мирним населенням, ворог вів вогонь з населених пунктів.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник 19 разів обстріляв позиції підрозділів Об’єднаних сил, з них:

двічі біля населеного пункту ЛЕБЕДИНСЬКЕ, з населеного пункту САХАНКА – з мінометів калібру 120 мм, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів;

тричі біля села ПАВЛОПІЛЬ, з населеного пункту УКРАЇНСЬКЕ – з мінометів калібру 82 мм, протитанкових ракетних комплексів, озброєння бойових машин піхоти, автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;

чотири рази біля населеного пункту НОВОТРОЇЦЬКЕ, з населеного пункту ДОКУЧАЄВСЬК – з протитанкових ракетних комплексів, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів;

п’ять разів біля населеного пункту НОВОСЕЛІВКА, з населеного пункту ГРИГОРІВКА – з протитанкових ракетних комплексів, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів;

біля населеного пункту ГНУТОВЕ, з населеного пункту ВЕРХНЬОШИРОКІВСЬКЕ – з станкових протитанкових гранатометів та стрілецької зброї;

двічі в районі населеного пункту ВОДЯНЕ, з населеного пункту АЗОВ – з автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї;

двічі в районі передмістя АВДІЇВКА, з населених пунктів СПАРТАК і ЯСИНУВАТА – з гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" ворог обстріляв наші позиції в районі населеного пункту КАТЕРИНІВКА, з населеного пункту МОЛОДІЖНЕ з гранатометів калібру 82 мм.

Ближче до опівночі противник, користуючись негодою та темним часом доби, в районі відповідальності окремої десантно-штурмової бригади намагався провести розвідку боєм. З цією метою під прикриттям вогню зі стрілецької зброї та гранатометів група ворожої піхоти висунулись в смугу забезпечення.

Командир десантно-штурмового відділення старший солдат Роман Чебенєєв, який в цей час знаходився на взводному опорному пункті, вчасно помітив переміщення противника. Разом з товаришами Роман відкрив вогонь по ворогу та примусив відступити.

Свій відступ противник продовжував прикривати вогнем з станкових протитанкових гранатометів та великокаліберними кулеметами.

Під час зміни позиції Роман отримав поранення, не сумісне з життям.

За проявлену мужність та відвагу під час захисту України старший сержант Роман Чебенєєв буде представлений до нагородження (посмертно).

Минулої доби під час обстрілів один захисник України загинув, вісім військовослужбовців отримали поранення.

Жоден обстріл противника не залишився безкарним. За даними розвідки Об’єднаних сил, в районі проведення операції було знищено дев’ять окупантів, ще вісім – поранено. Також військовослужбовці Об’єднаних сил знищили вантажний автомобіль "КАМАЗ" противника.

З метою підвищення ефективності застосування артилерійських систем противник двічі намагався використати безпілотні авіаційні комплекси. Засобами радіоелектронної боротьби Об’єднаних сил намагання збройних формувань Російської Федерації провести повітряну розвідку позицій наших військ було припинено.

З початку поточної доби ворог дев’ять разів обстріляв позиції підрозділів Об’єднаних сил, із них тричі – із застосуванням озброєння, забороненого Мінськими домовленостями. Також збройні формування Російської Федерації вели вогонь по позиціях наших підрозділів із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" ворог сім разів обстріляв наші опорні пункти:

з мінометів калібру 82 мм – біля населеного пункту ГНУТОВЕ;

тричі з станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – біля населених пунктів НОВОСЕЛІВКА ДРУГА, ВЕРХНЬТОРЕЦЬКЕ, ЧЕРМАЛИК;

двічі з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – поблизу сіл ПИЩЕВИК і ЛЕБЕДИНСЬКЕ;

з стрілецької зброї – поблизу населеного пункту ОПИТНЕ.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" окупанти двічі обстріляли позиції Об’єднаних сил:

з мінометів калібру 120 мм – поблизу населеного пункту ТРОЇЦЬКЕ;

з мінометів калібру 82 мм – поблизу населеного пункту ЗАЙЦЕВЕ.

Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил немає.

На ворожі провокації підрозділи Об’єднаних сил дали адекватну відповідь. Втрати противника уточнюються.

Правоохоронці зі складу Об’єднаних сил забезпечують дотримання чинного законодавства у районі проведення операції.

За розпорядженням Командувача об’єднаних сил продовжуються фільтраційні заходи, діє посилений контрольно-пропускний режим та організовано несення патрульно-постової служби в населених пунктах.

Протягом доби представники Національної поліції України та Національної гвардії України зі складу Об’єднаних сил виявили припинили 749 правопорушення адміністративного характеру. Було виявлено та доставлено до слідчих органів двоє громадян, які підозрюються в участі у складі збройних формувань Російської Федерації.

В районі проведення операції Об’єднаних сил правоохоронцями розкрито 27 злочинів, сім з яких пов’язані з незаконним обігом зброї та боєприпасів. За результатами вжитих заходів вилучено дві гранати та понад п’ять сотень набоїв різних калібрів.

Обстановка на лінії зіткнення залишається під контролем Об’єднаних сил. Протягом доби через контрольні пункти в’їзду-виїзду на контрольовану Об’єднаними силами територію в’їхали близько 23 тисяч осіб і трьох тисяч транспортних засобів, водночас понад 22 тисяч осіб і близько 2,6 тисяч транспортних засобів виїхали на тимчасово окуповану територію.

У пропуску через лінію розмежування з об’єктивних причин відмовлено 21-й особі.

Групами цивільно-військового співробітництва Об’єднаних сил надано чергову допомогу малозабезпеченим та багатодітним сім’ям, а також супроводжено представників низки гуманітарних організацій для впровадження соціальних проектів.

Правоохоронні органи та військово-цивільні адміністрації працюють у штатному режимі.

Суспільно-політична обстановка в районі проведення операції залишається під контролем Об’єднаних сил.

Слава Україні!



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.