ГПУ, тим часом, порушує крмінальні справи. На донецький манер

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 24.05.2007 18:14 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2965

У зв'язку зі спробою змістити генпрокурора Святослава Піскуна із займаної посади порушено дві кримінальні справи.

Про це заявив заступник генпрокурора Ренат Кузьмін.

"Порушено дві кримінальні справи: за фактом спроби незаконного силового захоплення Генпрокуратури з метою перешкодити її законній діяльності і за фактом нанесення побоїв народним депутатам", - зазначив він.

За словами Кузьміна, існує заява від трьох народних депутатів про те, що їх побив начальник Управління держохорони Валерій Гелетей.

"Люди, переважно в цивільному одязі, прикриваючись, начебто, указом президента захопили кабінет генпрокурора і намагалися представити в.о. генпрокурора", - розповів заступник генпрокурора.

"Частина цих людей затримана, у них вилучені посвідчення працівників Управління держохорони, холодна зброя – нунчаки, план по захопленню Генпрокуратури", - додав він.

На думку Кузьміна, "те, що тут відбувається сьогодні, нагадує звичайну рейдерську схему захоплення ефективних підприємств".

Крім того заступник генпрокурора уточнив, що кримінальна справа порушена за статтями 341 та 346 Кримінального кодексу.

Водночас депутат від партії Регіонів Юрій Мірошниченко заявив, що один із затриманих молодих людей зізнався, що "їм була дана чітка вказівка від людини з оточення президента щодо силового перешкоджання діяльності генпрокурора".

***
На відео, що вдалося зробити оператору 5 каналу під час сутички біля кабінету генпрокурора, видно, що Гелетей не чинив ніякого опору представникам коаліції, які навпаки, заламували йому руки та дуже сильно штовхали у спину.

Між тим, наказом Генерального прокурора України Святослава Піскуна скасовано накази щодо поновлення на посаді заступника Генерального прокурора України – прокурора АР Крим Віктора Шемчука та призначення на посаду заступника Генерального прокурора України Миколи Голомші, повідомила прес-служба ГПУ.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.