Ситуація на фронті - без змін

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 24.04.2019 22:38 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=29658

Минулої доби оперативна обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил не змінилася.

Про це повідомив прес-центр штабу ООС.

Упродовж доби противник дев’ять разів порушив режим припинення вогню, при цьому двічі – з застосуванням озброєння, забороненого Мінськими угодами.

Збройні формування Російської Федерації обстрілювали позиції Об’єднаних сил з 120 та 82 мм мінометів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, автоматичної стрілецької та снайперської зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник сім разів обстріляв позиції наших захисників, з них:

в районі села ГНУТОВЕ, з населеного пункту ВЕРХНЬОШИРОКІВСЬКЕ – з мінометів калібру 120 мм, станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів;

двічі в районі населеного пункту ВЕРХНЬОТОРЕЦЬКЕ, з населеного пункту МИХАЙЛІВКА – з мінометів калібру 82 мм, станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів;

біля міста МАР’ЇНКА, з населеного пункту ТРУДІВСЬКИЙ – з гранатометів різних систем та стрілецької зброї;

двічі – поблизу населених пунктів БОГДАНІВКА і ЧЕРМАЛИК, з населених пунктів ПЕТРІВСЬКЕ і ТАВРИЧЕСЬКЕ – з станкових протитанкових гранатометів;

біля населеного пункту ПІСКИ, з району села ВЕСЕЛЕ – з ручних протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" противник двічі обстріляв позиції Об’єднаних сил:

поблизу населеного пункту ПІВДЕННЕ, з напрямку селища шахта ім. ГАГАРІНА – з автоматичної стрілецької та снайперської зброї;

біля населеного пункту ЛУГАНСЬКЕ, з району села ЛОГВИНОВЕ – з великокаліберних кулеметів

Внаслідок обстрілів один військовослужбовець Об’єднаних сил загинув, ще один український захисник отримав поранення.

З метою зайняття більш вигідного тактичного положення в районі села ПІВДЕННЕ, противник під прикриттям стрілецької зброї намагався вийти в смугу забезпечення.

Молодший сержант Юрій Коновод вчасно помітив переміщення ворожої піхоти та разом з товаришами відкрив вогонь, примусивши її відступити.

Прикриваючи свій відступ, противник посилив обстріл взводного опорного пункту з великокаліберних кулеметів та снайперської зброї. Під час зміни позиції снайперська куля обірвала життя нашого захисника.

За проявлену мужність молодший сержант Юрій Коновод буде представлений до нагородження (посмертно).

З метою виявлення системи вогню взводного опорного пункту Об’єднаних сил поблизу міста МАР’ЇНКА противник під прикриттям великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї намагався провести розвідку боєм.

Головний сержант розвідувального взводу старший сержант Олександр Крюков помітив переміщення противника в смузі забезпечення та разом з товаришами відкрив по ворогу вогонь, примусивши його відступити.

Водночас зі своїм відступом противник посилив обстріл опорного пункту із застосуванням автоматичних станкових та ручних протитанкових гранатометів, у результаті чого Олександр отримав поранення. Йому було надано невідкладну допомогу та евакуйовано. Загрози життю розвідника немає.

За проявлену хоробрість старший сержант Олександр Крюков буде представлений до нагородження.

Жоден обстріл противника не залишився безкарним. За даними розвідки Об’єднаних сил, в районі проведення операції протягом минулої доби чотирьох окупантів було знищено, ще чотирьох – поранено.

З метою підвищення ефективності застосування артилерійських систем ворог тричі намагався використати безпілотні авіаційні комплекси. Засобами радіоелектронної боротьби та протиповітряної оборони Об’єднаних сил усі спроби противника було припинено.

Від початку доби ворог 10 разів порушив режим припинення вогню, з них шість разів – із застосуванням заборонених Мінськими угодами 120 та 82 мм мінометів. Збройні формування Російської Федерації також вели вогонь по позиціях наших підрозділів з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник чотири рази обстріляв позиції наших підрозділів:

з мінометів калібру 120 мм – біля населеного пункту МИКОЛАЇВКА;

з автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї – біля міста АВДІЇВКА;

двічі з великокаліберних кулеметів – поблизу населених пунктів НОВОГНАТІВКА та ВОДЯНЕ.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" противник шість разів обстріляв позиції Об’єднаних сил:

тричі з мінометів калібру 120 мм – біля населених пунктів ТРОЇЦЬКЕ та НОВОЗВАНІВКА;

двічі з мінометів калібру 82 мм та стрілецької зброї – в районі населених пунктів ПОПАСНА і ШУМИ;

з автоматичних станкових гранатометів, – поблизу населеного пункту ЛУГАНСЬКЕ.

Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил немає.

На ворожі провокації підрозділи Об’єднаних сил дали адекватну відповідь. Втрати противника уточнюються.

Правоохоронці зі складу Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання по захисту законності в районі проведення операції. За розпорядженням Командувача об’єднаних сил проводяться фільтраційні заходи, триває посилений контрольно-пропускний режим та несення патрульно-постової служби в населених пунктах і на основних шляхах сполучення.

За минулу добу представники Національної поліції України та Національної гвардії України зі складу Об’єднаних сил виявили та припинили 255 адміністративних правопорушень. За результатами фільтраційних заходів затримано та доставлено до слідчих органів вісім осіб за підозрою в участі у складі збройних формувань Російської Федерації. Слідчі дії тривають.

Протягом 23 квітня в районі проведення операції Об’єднаних сил правоохоронцями розкрито 14 злочинів.
23 квітня через контрольні пункти в’їзду-виїзду на контрольовану Об’єднаними силами територію в’їхали близько 24 тисяч осіб та 2,7 тисяч транспортних засобів, водночас понад 23,1 тисяч осіб і близько 2,7 тисяч транспортних засобів виїхали на тимчасово окуповану територію.

У пропуску через лінію зіткнення згідно з вимогами чинного законодавства України, відмовлено 34 особам.

Групами цивільно-військового співробітництва Об’єднаних сил супроводжено представників низки гуманітарних організацій для реалізації соціальних проектів.

Місцеві військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи працюють у штатному режимі.

Суспільно-політична та гуманітарна обстановка в районі проведення операції залишається під контролем Об’єднаних сил.

Слава Україні!



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.