Росія проплачує штучні конфлікти на національному ґрунті в Україні

Автор/джерело -  © Укрінформ



Дата публiкацiї - 6.05.2019 15:42 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=29687

Росія спеціально створює штучні конфлікти на національному підґрунті з метою дискредитації України у світі.

Про це сказав на Київському єврейському форумі заступник голови СБУ Віктор Кононенко.

“Україні непритаманні міжнаціональні конфлікти. Але у 21 столітті ми зіштовхнулись з проблемою створення штучних конфліктів, і на жаль, це зовнішнє втручання РФ. Це стало тактикою і одним із окремих напрямків гібридної війни, яка вже понад 5 років триває на території України”, - сказав представник СБУ.

За словами Кононенка, мета зрозуміла — це дискредитація України в очах світу і створення штучних підстав для відкритого військового вторгнення на територію України.

Він зазначив, що з 2014 року СБУ стикнулась з проблемами створення штучних конфліктів з метою створення і появи нових автономій. Зокрема, було намагання створити так звану Бесарабську автономію, штучне роздмухування угорського конфлікту, спроби створення окремої території на Закарпатті тощо. Були і питання пов’язані з антисемітизмом, зокрема була викрита група, яка діяла на території Черкаською області і на виконання замовлення із РФ вчинила 9 злочинів, серед яких два щодо євреїв. Зокрема, підрив гранати в місті Умані у 2017 році, а також осквернення могили Цадика Нахмана у 2016 році. Група заарештована і вони засвідчили, що цей конфлікт був проплачений. Друга група скоїла злочин у Сумах. У 2017 році вони зробили антисемітський напис на будівлі іудейської громади. Злочинці дали покази і засвідчили, що напис на єврейському домі коштував 1600 доларів.

“РФ намагається виставити Україну як країну де відроджується фашизм”, підсумував Кононенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.