Завтра - другий в цьому році збіг часу і дати

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 5.06.2006 20:56 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=297

В вівторок, 6 червня, відбудеться збіг дат - 06.06.06. На думку забобонних людей, цифри цієї дати створять “число звіра” - 666. Справжній “сатанинський час” наступить зранку того ж дня в 06:06:06 - тоді по три шістки буде й у даті і в часі

Українські політики по-своєму відреагували на "сатанинське число". Спільному рішенням фракцій "Наша Україна", БЮТ і СПУ засідання Верховної Ради перенесено на 7 червня. Глава фракції НУ Роман Безсмертний заявив: "Так, можна було, звичайно, і 6-го, але ми подумали: це ж буде 6 червня 2006, тобто 06.06.06. Не надто гарне сполучення". Прес-секретар Безсмертного Тетяна Мокрида сказала, що Роман Петрович незабобонна людина, але всі члени робочої групи вирішили перенести засідання саме через сатанинську дату.

У деяких банках скасували частину операцій. Втім, рух грошей ніхто не скасовував, а тут уже справа клієнтів, "рухати" чи ні в цей день великі суми.

У київських пологових будинках відзначили, що породіллі не бояться народити дитини в цей день.

За словами прес-секретаря УПЦ Київського патріархату ігумена Євстратія, "06.06.06 - це просте збіг цифр і нічого більше". "Це ніяк не пов"язано з "числом звіра", про яке мова йде у Священному писанні. Є різні тлумачення одкровень Іоанна Богослова, - відзначив Євстратій. - Приміром, намагаються розшифрувати число у виді букв, оскільки в стародавності цифр не було, а кожна буква мала цифрове значення. Відповідно, у "666" деякі богослови бачать як ті або інші словесні знаки. Також говорять, що ці цифри повинні з’явитися в диявола в плоті на чолі і на руці. На чолі - як образ думки, на руці - як спосіб дії. Потрібно знати одне: ця річ відбудеться за бажанням людини, яка відречеться від Бога (тобто дитина не зможе самостійно прийняти такого рішення - ред.). Якщо людина не відрікається від Бога, то сполучення цифр 666 на неї ніяк не вплине. Не потрібно шукати щось містичне і таємниче в якихось цифрах. Люди неодноразово впадали в паніку через забобони, і, на жаль, думаю, це не остання паніка".

Астролог Юрій Конотоп запевняє, що "астрологічні значення сонячного і місячного днів на 06.06.06 нічого поганого в собі не несуть". "6 червня - це 18-й сонячний день, що означає справедливість, воздання, процвітання і множення всього майна, - говорить астролог. - У цей день все потрібно сприймати з радістю і дотримуватися поміркованості в усьому. 6 червня до 15.00 - це і 10-й день Місяця. Його вплив досить сприятливий, особливо на сімейні справи, відносини з близькими і друзями. Однак не рекомендується розривати які-небудь відносини, особливо ділові. Все погане, що трапиться в цей день, швидко забудеться. Правда, після 15.00 настає 11-й день Місяця, вплив якого не настільки сприятливий, хоча він досить гарний, наприклад, для переселень. Не рекомендую починати в цей день великі справи".

Як вже повідомлялося раніше, влада США готується до настання нової "символічної" дати - 6 червня 2006 року,коли можна довідатися так називане "число Звіра" - 666.

За даними американських ЗМІ, поліція і спецслужби США посилили спостереження за потенційно небезпечними організаціями, однак поки немає ніяких даних про можливі акції екстремістів, запланованих на 6 червня.

Тим часом Керрі Нобл, колишня друга людина у воєнізованій релігійній організації, відомій як "Завіт, меч і долоня Господня", заявив, що для безлічі організацій екстремістського характеру 6 червня важлива очікувана дата, і цей день потрібно сприймати принаймні як 11 вересня, коли сталися теракти в Нью-Йорку і Вашингтоні, або 19 квітня - день відразу декількох нашумілих терактів і злочинів у різні роки.

У свою чергу кінокомпанія "XX Century Fox" призначила на "день 666" прем’єру римейку скандальної трилогії "Омен" режисера Річарда Доннера. Фільм розповідає про прихід Антихриста.

Тим часом багато експертів переконані, що побоювання, позв’язані з настанням дати 06.06.06, нічим не відрізняються, від тих, що висловлювалися в зв’язку з приходом 2000 року.

У Росії теж призивають не впадати в паніку. В інтерв’ю керівник прес-служби Московського патріархату священик Володимир Вигилянський заявив: "Християнство традиційно бореться з язичництвом, призиває людей не вірити в прикмети. І твердити про апокаліпсис, що наближається, через випадковий збіг чисел календаря з погляду релігії неприпустимо".

"Я призиваю православних громадян Росії не надавати значення цьому збігу обставин", - заявив представник церкви.

Довідка: Диявольські властивості числа 666 стали надавати через фразу в главі 13-й Одкровення Іоанна Богослова (Св. апостол Іоанн, книга Одкровення 13:18, 15:2): "Хто має розум, той рахує число звіра, тому що це число людське; число його шістсот шістдесят шість". Правда, у деяких манускриптах зазначено 616. До речі, одкровення Іоанна - не єдине місце в Біблії, де згадане число 666. Наприклад, воно згадується в Старому Завіті. З його допомогою описується багатство царства Соломона, слава і могутність якого ототожнювалися з вершиною можливостей людини в облаштуванні цього світу: "У золоті, що приходило Соломону щороку, ваги було шістсот шістдесят шість таланів золотих" (3 Цар, 10,14). Тоді ніяких негативних рис цьому числу не надавалося.

Погоджується з представником церкви й астролог Павло Глоба: "Очікувати від 6 червня 2006 року якихось надприродних явищ, на мій погляд, - чистої води забобонство. По-перше, для таких древніх культур, як зороастрійська і китайська, 6 є священним числом, числом світової гармонії. На ньому, наприклад, побудована знаменита Книга змін. По-друге, з нашого сучасного юліанського календаря виводити число Антихриста безглуздо, вони ніяк не пов’язані. За григоріанським літочисленням це буде тільки 24 травня".

До речі, число 666 лежить в основі нашої світобудови. Молекула вуглецю, без якої не можна представити наше життя, складається з 6 протонів, 6 нейтронів і 6 електронів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.