Більшовикам, які захопили ГПУ, повсюди ввижається “Альфа”.

Автор/джерело -  © «Українська правда»



Дата публiкацiї - 25.05.2007 03:35 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2976

Начальник управління Держохорони Валерій Гелетей наказав своєму помічнику телефонувати в.о. голови СБУ Валентину Наливайченку. Більшовики вирішили, що зараз їх будуть викидати із захоплених приміщень.

Валерій Гелетей опинився заручником більшовиків-терористів

Про це народні депутати від коаліції повідомили лідеру Компартії Петру Симоненку під час його суперечки з Гелетеєм. Кореспондент УП підтверджує, що факт дзвінка з відповідним дорученням справді мав місце.

Гелетей намагався зайти в один з корпусів прокуратури, проте охоронці перегородили йому дорогу. Йому назустріч вийшов Симоненко.

На вимогу Гелетея випустити його з Генпрокуратури Симоненко заявив, що він вийде з неї тільки разом зі своїми людьми.

Між ними зав’язалася суперечка. Гелетей стверджував, що він є держслужбовцем і охороняє будівлю генпрокуратури за своїми службовими обов’язками. Симоненко заперечив, що ГПУ в особі генпрокурора Святослава Піскуна розірвала догорів з УДО про охорону. Проте Гелетей стверджує, що є заява новопризначеного в.о. генпрокурора Віктора Шемчука про те, що Генпрокуратура бажає користуватися послугами УДО. Гелетей заявив також, що його тримають у заручниках.

Під час цієї розмови депутати від коаліції повідомили Симоненку, що декілька хвилин тому Гелетей телефонував своєму помічнику з наказом, щоб той дзвонив Наливайченку. На думку депутатів, це може бути наказ про введення в прокуратуру спецпідрозділу “Альфа”.

Раніше народні депутати від коаліції не дозволили начальнику управління Держохорони Валерію Гелетею покинути будівлю Генпрокуратури.

Коли Гелетей намагався це зробити, на виході йому перегородили дорогу нардепи, серед який екс-міністр сільського господарства Олександр Баранівський та інші люди в цивільному.

Вони не пропустили Гелетея та почали кричати, що він вийде тільки тоді, коли забере службовців УДО з третього поверху будинку прокуратури, де службовці УДО заблокували перехід з одного корпусу будівлі прокуратури до іншого.

Коментуючи вимоги прибрати службовців з 3-го поверху, Гелетей зазначив: "Ви бачите, яка напружена ситуація. Я буду вимушений через це підтягувати сили".

Після того як Гелетея не пропустили, він повернувся у внутрішній двір прокуратури, де й знаходиться зараз.

Після цього один з представників протилежної сторони підійшов до керівника дерохорони і повідомив, що йому із штабу переказали, що він може піти на переговори з протилежною стороною, проте йому буде поставлена умова забрати службовців УДО з третього поверху. На що Гелетей відповів, що це неможливо.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.