Російські чекісти репресують жінок

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 30.05.2019 18:41 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=29771

До кримськотатарських активісток Луфтіє Зудінової та Муміне Салієвої, яких затримали й доставили до сімферопольського Центру протидії екстремізму, не допускають адвокатів.

Адвокат Еміль Курбедінов

Про це на сторінці у Facebook повідомив адвокат Еміль Курбедінов.

«Я вважаю що це грубе порушення права на захист. Зараз дві жінки перебувають там, і до них не допускають адвокатів... Я вважаю, що зараз на цих жінок чиниться тиск, щоб отримати відповідні покази від них в адміністративній справі. Інакше я це пояснити не можу», – сказав Курбедінов.

Він додав, що чергова прокурор відмовилася приймати скаргу адвоката на недопуск до правозахисниць.

Публічних коментарів російських силових відомств наразі немає.

Сьогодні в Джанкої російські силовики затримали кримськотатарську активістку, правозахисницю і громадянську журналістку Лутфіє Зудієву. Пізніше стало відомо і про затримання активістки, дружини фігуранта другої бахчисарайської «справи Хізб ут-Тахрір», координатора ініціативи «Кримське дитинство» Муміне Салієвої. Їм інкримінують «демонстрацію забороненої символіки», що передбачає адміністративний арешт.

Після анексії фактична російська влада практикує у Криму масові обшуки у незалежних журналістів, громадських активістів, діячів кримськотатарського Національного руху, членів Меджлісу, а також кримських мусульман.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.