Росія вимагає скасування рішень арбітражу на користь «Укрнафти»

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 4.06.2019 18:14 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=29788

Росія 27 травня подала до Верховного суду Швейцарії заяву про скасування арбітражних рішень, винесених за позовами низки компаній, зокрема «Укрнафти» і «Стабілу».

Про це повідомило Міністерство юстиції Росії 4 червня, передає Радіо Свобода.

«Позови були подані за Арбітражним регламентом ЮНСІТРАЛ на основі угоди між Росією й Україною про заохочення та взаємний захист інвестицій. Вимоги позивачів пов’язані з нібито здійсненою після возз’єднання Криму з Росією (мається на увазі незаконна анексія Кримського півострова з Росією 2014 року – ред.) експропріацією їхнього майна. Росія не згодна з можливістю застосування вказаної угоди до таких суперечок», – йдеться в заяві.

Як стверджують у російському відомстві, Верховний суд Швейцарії підтвердив отримання заяви.

У квітні 2019 року публічне акціонерне товариство «Укрнафта» повідомило про перемогу над Росією в міжнародному арбітражі: суд ухвалив рішення стягнути з Російської Федерації на її користь 44,4 мільйона доларів компенсації за експропріацію майна компанії в анексованому Криму.

ПАТ «Укрнафта» – найбільша нафтовидобувна компанія України. Володіє 537 АЗС майже в усіх регіонах України. 50%+1 акція товариства належить НАК «Нафтогаз України», групі компаній, пов’язаних із колишніми акціонерами «Приватбанку» Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова – близько 42% акцій.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.