Проти Цушка порушено справу. Ним займуться кращі слідчі СБУ

Автор/джерело -  © «Аратта-Україна»



Дата публiкацiї - 25.05.2007 12:21 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2980

Виконувач обов’язків генерального прокуратура Віктор Шемчук заявляє про порушення кримінальної справи проти голови МВС Василя Цушка.

"Порушено кримінальну справу за перевищення службових повноважень", - сказав він, відповідаючи на питання журналістів у п'ятницю, повідомляє “Українська правда”.

За його словами, справу розслідує Служба безпеки України.

"І в компетенції слідчого є допитувати його (Цушка) в якості підозрюваного і обирати запобіжний захід", - додав він.

"Вчора ми всі були свідками, і можемо підтвердити, що незаконні накази щодо увірвання в приміщення і розбиття дверей віддавалися міністром внутрішніх справ", - зазначив Шемчук.

Водночас він не зміг сказати, від кого саме Цушко отримував телефонні вказівки, що бачили журналісти. Він зазначив, що йому не відомо про такі факти.

Разом з тим в.о. голови СБУ Валентин Наливайченко повідомив, що для розслідування цієї справи залучено кращих слідчих СБУ.

Перший заступник секретаря РНБО Олександр Турчинов зазначив, що справа триватиме "виключно в процесуальних межах, і все робитиметься виключно по закону", незалежно від того стосується це керівника міністерства чи офіцера, що віддавав наказ по захопленню приміщення.

Раніше прес-центр Служби безпеки України повідомив, що у зв’язку з подіями, що відбулися 24 травня 2007 р. у будівлі Генпрокуратури України в м.Києві за адресою вул. Різницька 13/15, Службою безпеки України за дорученням Генпрокуратури України розслідуються дві кримінальні справи. Зокрема, кримінальна справа за фактом захоплення будівлі, що забезпечує діяльність органів державної влади – Генеральної прокуратури України з метою перешкоджання нормальній роботі цієї установи, тобто вчинення злочину, передбаченого ст.341 КК України.

Службою безпеки України також розслідується кримінальна справа щодо перевищення влади та службових повноважень, тобто умисного вчинення службовими особами МВС України дій, які явно виходять за межі наданих їм прав та повноважень, що заподіяло істотну шкоду охоронюваним законом державним інтересам і супроводжувалося насильством, тобто злочину, передбаченого ч.2 ст.365 КК України.

Під час досудового слідства у зазначених кримінальних справах досліджується питання наявності у діях осіб, причетних до вказаних подій, ознак злочинів проти основ національної безпеки України, зокрема дій з метою захоплення державної влади (ст.109 КК України).


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.