Росія перекинула в окупований Луганськ велику партію зброї та боєприпасів

Автор/джерело -  © Укрінформ



Дата публiкацiї - 7.06.2019 19:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=29803

Поки в Україні готуються до запровадження «режиму тиші» на лінії зіткнення та створення зони безпеки у Станиці Луганській, в окупованому Луганську на території трикотажної фабрики «Лутри» спостерігається скупчення живої сили та техніки окупантів.

Про це повідомив у Facebook заступник голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Клименко.

«Протягом останнього тижня на територію фабрики з Ростовської області РФ була доставлена велика партія стрілецької зброї та боєприпасів, призначених для озброєння підрозділів так званого «2-го АК народної міліції ЛНР». На території фабрики розташовані склади і відкрито цех по ремонту стрілецької зброї. Крім того, там знаходяться шість одиниць БТР-60, щонайменше 35 вантажівок військового типу й один БТР-80», - написав Клименко.

Варто зазначити, що у звіті спеціальної моніторингової місії ОБСЄ повідомляється, що станом на 3 червня існують ознаки військової присутності та присутності військового типу в зоні безпеки. А саме – зафіксовано вантажівки, що рухалися з ділянки поблизу кордону з Російською Федерацією в напрямку непідконтрольних урядові України територій Луганської області.

Тим не менш, спецпредставник ОБСЄ у Тристоронній контактній групі щодо врегулювання конфлікту на Донбасі Мартін Сайдік повідомив, що 10 червня планується розпочати розведення сил на ділянці в Станиці Луганській.

«Можливо за три дні, які залишились до впровадження рішення ТКГ, ситуація зміниться, і уся ця техніка повернеться до Ростовської області РФ. Ми прагнемо миру, але не будь-якою ціною. Не за такий сценарій віддали свої життя 15 тисяч кращих синів та доньок України», - зазначає Клименко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.