Президент підпорядкував собі Внутрішні війська України

Автор/джерело -  © «Аратта-Україна»



Дата публiкацiї - 25.05.2007 13:37 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2982

Президент Віктор Ющенко вивів внутрішні війська з підпорядкування міністра внутрішніх справ України. Президент також видав розпорядження по забезпеченню державної охорони. Відповідні документи розміщено на сайті Президента.

УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 474/2007

Про приведення системи управління внутрішніми військами у відповідність із Конституцією України

З метою забезпечення запобігання і нейтралізації реальних та потенційних загроз національним інтересам, недопущення використання внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України (далі – внутрішні війська) в інтересах певних політичних сил, що створює загрозу національній безпеці України, приведення системи керівництва внутрішніми військами як військовим формуванням у відповідність із Конституцією України,

на виконання частини другої статті 102, пунктів 1 і 17 частини першої, частини третьої статті 106, пункту 1 розділу XV «Перехідні положення» Конституції України постановляю:

1. Вивести внутрішні війська з підпорядкування Міністра внутрішніх справ України.

2. Визначити, що внутрішні війська є підпорядкованими Президентові України.

3. Командувачу внутрішніх військ О.Кіхтенку невідкладно довести цей Указ до відома командування та особового складу внутрішніх військ.

4. Покласти персональну відповідальність за неухильне виконання цього Указу на командувача внутрішніх військ.

5. Контроль за виконанням цього Указу здійснює Секретар Ради національної безпеки і оборони України.

6. Цей Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Президент України Віктор ЮЩЕНКО

25 травня 2007 року

РОЗПОРЯДЖЕННЯ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 113/2007-рп

Питання забезпечення державної охорони

На виконання частини другої статті 102, пунктів 1 і 17 частини першої статті 106 Конституції України, норм Закону України «Про державну охорону органів державної влади України та посадових осіб», Закону України «Про основи національної безпеки України» та Закону України «Про внутрішні війська Міністерства внутрішніх справ України», ураховуючи спроби захоплення будинків, в яких працюють державні органи, що створює загрози конституційному ладу, та у зв'язку із зверненням Управління державної охорони України:

Командувачу внутрішніх військ О.Кіхтенку забезпечувати:

здійснення внутрішніми військами охорону громадського порядку навколо важливих державних об'єктів, зокрема Генеральної прокуратури України, Конституційного Суду України, а також прилеглих до них територій;

участь на звернення Управління державної охорони України внутрішніх військ у здійсненні державної охорони державних органів та посадових осіб;

додаткове залучення сил та засобів військово-оперативних резервів внутрішніх військ для забезпечення громадського порядку у столиці, гарантування безпеки її жителів.

Президент України Віктор ЮЩЕНКО

25 травня 2007 року


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.