Цушку і Піскуну толерантно дали час, щоб разом із більшовиками звільнити будівлю ГПУ. Знову когось будуть виносити із стільцем?

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 25.05.2007 14:15 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2983

У Президента України є всі необхідні механізми і повноваження для того, щоб вирішувати політичні конфлікти в рамках Конституції і законодавства, переконаний перший заступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов.

«У Президента є всi необхiднi повноваження i всi можливостi поставити злочинам крапку i зупинити всiх, хто сьогоднi розв'язує дуже небезпечний для країни громадянський конфлікт. Достатньо сил i переконання для того, щоб забезпечити безпеку держави i наших громадян», – сказав Турчинов в інтерв’ю журналістам після зустрічі Глави держави з керівниками силових відомств.

Також учасники зустрічі, серед яких в.о. Генерального прокурора Віктор Шемчук, закликали Міністерство внутрішніх справ залишити захоплений будинок Генеральної прокуратури. В. Шемчук підтвердив, що на час спілкування з пресою приміщення було захоплене працівниками Міністерства. «Я думаю, що більшої ганьби для прокуратури в країні не було, коли керівники і працівники Міністерства внутрішніх справ вибивають ногами двері до кабінетів працівників Генеральної прокуратури», – сказав в.о. Генпрокурора.

Він також наголосив, що однією з функцій Генпрокуратури є забезпечення виконання указів Глави держави. При цьому керівник відомства висловив упевненість, що більшість працівників прокуратури усіх рівнів є чесними і порядними людьми, які сумлінно виконуватимуть закон і не піддаватися на провокації.

Шемчук також нагадав, що у зв’язку з подіями у приміщенні Генпрокуратури проти міністра внутрішніх справ Василя Цушка порушено кримінальну справу за перевищення службових повноважень. Справу розслідує СБУ.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.