Президент Зеленський прокоментував ДТП з машинами УДО

Автор/джерело -  © Укрінформ



Дата публiкацiї - 15.07.2019 19:27 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=29917

Президент України Володимир Зеленський назвав ДТП в Запорізькій області за участі автомобіля держохорони неприпустимою та запевнив, що у разі визнання водіїв винуватцями їх притягнуть до відповідальності.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

“Що стосується ДТП у Запорізькій області – це неприпустимо. Якщо працівники УДО, які їхали на мікроавтобусі до Києва, порушили правила й будуть визнані винуватцями ДТП, їх буде притягнуто до відповідальності. І слава богу, що всі залишилися живими”, - зазначив Зеленський.

Крім того, він прокоментував поширену інформацію про затори в Києві 11 липня, які у деяких ЗМІ пов’язували з рухом президентського кортежу.

“Щодо затору на Позняках, то давайте згадаємо: 11 липня був візит до Києва прем’єр-міністра Молдови Майї Санду. І проїзд високого закордонного гостя супроводжувався згідно з дипломатичним протоколом і міжнародними зобов’язаннями України. Відповідно, рух за маршрутом був тимчасово обмежений”, - пояснив Президент.

Зеленський нагадав, що під час пересування президента дорогами України їде 2 автомобілі: президентський і автомобіль охорони, іноді буває третій – із супроводжуючими особами, членами команди, охороною.

За його словами, ці автомобілі зупиняються на всіх світлофорах, стоять у заторах, ніхто не вмикає “мигалок” тощо.

Як повідомлялося, напередодні у Запорізькій області між Василівкою та Мелітополем мікроавтобус Volkswagen Transporter, на якому особовий склад Управління державної охорони України повертався з відрядження до місця постійної дислокації у Києві, потрапив у ДТП з колоною автобусів, що перевозили дітей. Серед дітей постраждалих немає.

За даними ГУНП в Запорізькій області, водії управління державної охорони України, які були учасниками ДТП в Запорізькій області, відбулись адміністративними протоколами. Кримінальна справа за фактом аварії відкриватись не буде через відсутність постраждалих.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.