МЗС України висловив рішучий протест проти судового фарсу над Павлом Грибом

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 23.07.2019 22:38 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=29938

Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест Російській Федерації у зв’язку з неправомірним рішенням військової колегії Верховного суду РФ у справі громадянина України Павла Гриба.

Про це повідомив пресцентр МЗС.

Російський суд зухвало відхилив аргументи адвокатів щодо відсутності доказової бази і складу злочину у діях Павла, підтримав сфабриковані звинувачення у терористичній діяльності та безсоромно відправив молодого хлопця на 6 років до колонії.

Це рішення російського суду, як і усі рішення щодо інших безпідставно засуджених в РФ громадян України, в очах усього світу є ще одним свідченням повної відсутності в Росії будь-якого правосуддя і справедливості.

Закликаємо міжнародну спільноту засудити неправомірне рішення російського суду щодо громадянина України П.Гриба і вимагати безумовного звільнення усіх громадян України, яких кремлівський режим тримає у заручниках на території Росії та в окупованому українському Криму.

Як повідомлялося раніше, сьогодні Верховний суд Росії визнав законним вирок громадянину України Павлові Грибу, якого в березні суд у Ростові-на-Дону засудив до шести років ув’язнення.

Павло Гриб зник 24 серпня в Гомельській області Білорусі. Туди, за версією рідних, він виїхав із Києва, де жив, на зустріч з дівчиною з Сочі, з якою познайомився в інтернеті. Павло (на момент зникнення йому було 19 років, зараз – 20) повинен був повернутися того ж дня додому в Київ, але зник. Рідні і захист вважають, що його незаконно викрали російські спецслужби.

Батько Павла Гриба і адвокат Марина Дубровіна розповідали, що під час етапування в СІЗО в російському Ростові-на-Дону Павла побили інші ув’язнені.

20-річний нині Павло Гриб потерпає від низки захворювань і перебуває у тяжкому стані, він потребує постійного висококваліфікованого нагляду лікарів, регулярного проведення комплексного медичного обстеження і перебування в спеціалізованому медичному закладі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.