Генеральний непрокурор Піскун погрожує командувачеві ВВ

Автор/джерело -  © 5 канал



Дата публiкацiї - 26.05.2007 23:59 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=2996

Кримінальною відповідальністю пригрозив командувачеві внутрішніх військ Олександрові Кіхтенку Святослав Піскун. Незрозуміло, чи мав підстави. Бо у Секретаріаті Президента заявили, що пан Піскун не поновився на посаді Генпрокурора.

Генерал-полковник Олександр Кіхтенко, Командувач внутрішніх військ МВС України: “Внутрішні війська виведені зі складу Міністерства внутрішніх справ України. Це рішення Президента, я не можу його оспорювати”

Принаймні Солом'янський райсуд Києва на офіційний запит кацелярії глави держави офіційно відповів - інстанція взагалі не мала у своєму провадження справи про поновлення на посаді генерального прокурора. Не менш детективна інтрига і з головним міліціонером Василем Цушком. Чільник МВС побоюється - його може заарештувати СБУ.

Роман Недзельський, 5 канал:
"Міністерство внутрішніх справ вже третю добу під посиленою охороною. У його дворику чергує спецпідрозділ "Беркут". Правоохоронці кажуть це для того щоб нікому й на думку не спадало штурмом захопити силове відомство."

Загалом у столиці нині чергує дві тисячі беркутівців з різних областей України. Цей спецназ лише для підтримки громадського порядку, запевняє міністр внутрішніх справ. Василь Цушко наполегливо спростовує заяви опозиціонерів про підготовку міліції до силових акцій.

Василь Цушко, міністр внутрішніх справ України:
"Кому-то хочеться сейчас чтобы пролилась кровь. С нашей стороны не будет никаких провокаций. Мало того, мы будем жостко по закону выполнять все чтобы никакие провокации небыли выполены никем кто это задумывает."

У МВС натомість силовий сценарій пов'язують із внутрішніми військами, які Президент перепідпорядкував собі. Василь Цушко хоч і не визнає президентського рішення, каже - командувач військами МВС не слухає наказів міністра. Він веде загони на Київ, переконують правоохоронці.

Михайло Корнієнко, перший заступник міністра внутрішніх справ:
"Наскільки нам відомо, практично всі оці війська, які сюди йдуть, вони йдуть с Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Донецкої, Запоріжської, Івано-Франківської, Київської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Херсьнської, Чернівецької областей. Вони практично всі там зупинилися десь в різних місцях і зараз зс'ясовуються ті питання, щоб все-таки виконати наказ міністра про зупинення цієї вакханалії."

Командувач внутрішніх військ, генерал-полковник Олександр Кіхтенко інформацію про переміщення ввірених йому підрозділів підтверджує. Небаготослівно повідомляє - виконує наказ Президента. Генерал переконаний - злочинних дій його солдати не робитимуть. Звільнений же Генпрокурор Святослав Піскун вже пригрозив Кіхтенку кримінальною відповідальністю.

Святослав Піскун:
"Поки я в цій країні генпрокурор силового сценарію не буде. Треба буде заарештувати керівників внутрінніх військ, які порушують приказ, я його заарештую, так йому і напишіть. Один пункт закону буде порушений - побачите де буде це керівництво, так і передайте."

Олександр Кіхтенко, командувач внутрішніми військами МВС:
"Ні одного злочинного наказу внутрішні війська не виконають. Внутрішні війська виведені зі складу Міністерства внутрішніх справ України. Це рішення Президента, я не можу його оспорювати, тому до цього указу я повністю виконував розпорядження міністра внутрішніх справ. Повністю виконував. Ми будемо і в подальшому співпрацювати дійсно с органами внутрішніх справ."

Введення додаткових внутрішніх військ не завадить нормальному життю киян, а лишень забезпечить спокій у місті. Так завляє секретар ради національної безпеки та оборони Іван Плющ. Чи увійдуть війська до столиці вже в суботу, наразі невідомо. Більшість силовиків на марші заблокували підрозділи державтоінспекції та прихильники коаліції.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.