ОБСЄ підтверджує: припинення вогню на Донбасі немає

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 1.08.2019 10:12 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=29965

СММ ОБСЄ зафіксувала зменшення інтенсивності вогню, у порівняні з попередніми періодами.

Про це йдеться у звіті СММ ОБСЄ від 30 липня.

У Донецькій області СММ констатувала зменшення кількості порушень режиму припинення вогню, якщо порівнювати з попереднім звітним періодом (зафіксувавши, зокрема, 8 вибухів супроти 23 відповідно). Більшість порушень режиму припинення вогню зафіксовано в районах на південно-південний захід від Донецької фільтрувальної станції (ДФС; 15 км на північ від Донецька) та на північний схід від н. п. Світлодарськ (підконтрольний урядові, 57 км на північний схід від Донецька).

У Луганській області СММ зафіксувала порушення режиму припинення вогню, зокрема 26 вибухів, якщо порівнювати з попереднім звітним періодом (жодного порушення). Більшість порушень режиму припинення вогню зафіксовано в районах на схід від н. п. Дмитрівка (підконтрольний урядові, 43 км на північ від Луганська), які, за оцінкою, були пов’язані з проведенням навчань з бойовою стрільбою за межами зони безпеки, а також в районах на північ і схід від н. п. Попасна (підконтрольний урядові, 69 км на захід від Луганська).

Як повідомлялося раніше, на засіданні ТКГ у Мінську, у присутності представників окупаційної адміністрації ОРДЛО, було досягнуто домовленості про безстрокове припинення вогню з 21 липня.

Наразі, як показують звіти штабу ООС, МО України, СММ ОБСЄ досягнуті домовленості не виконуються.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.