У Симферополі - чергова провокація проти Меджлісу

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 29.05.2007 01:31 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3009

В неділю 27 травня о 4 ранку “невідомими здійснена чергова спроба нападу на будівлю Меджлісу кримськотатарського народу”, повідомила прес-служба Меджлісу.

Четверо невідомих розбили вікно офісу Меджлісу на другому поверсі, де розташовується прес-служба представницького органу. "Про скоєний напад черговий будівлі повідомив в органи внутрішніх справ Сімферополя", - зазначає прес-служба.

На місце події прибули начальник міліції Сімферопольського міського управління Анатолій Проценко й інші співробітники міліції.Згідно з записами зовнішніх камер спостереження, встановлених на будівлі Меджлісу, у момент здійснення хуліганських дій повз офіс Меджлісу проходили четверо молодих людей віком близько 25 років.

Один з них, знаходячись вже біля самої будівлі Меджлісу, кинув у вікно скляну пляшку з-під пива. "Зйомка показала, що його голова була накрита капюшоном", - сказали співробітники слідчо-експертної групи Київського райвідділу міліції Сімферополя, повідомляє Меджліс.За його даними, зараз проводиться перевірка і встановлення осіб, причетних до даного правопорушення.

"Найближчим часом буде ухвалено рішення про порушення кримінальної справи", - повідомили Меджлісу в сімферопольській міліції.При зустрічі з керівництвом Київського РВВС голова Меджлісу Мустафа Джемильов просив прикласти максимум зусиль в розслідуванні, відзначивши при цьому, що "дуже хотілося б сподіватися, що знайдуться зловмисники, що зробили і попередні напади на будівлю Меджлісу".

Так, за інформацією прес-служби, в ніч з 4 на 5 грудня 1993 року в результаті нападу на будівлю Меджлісу кримськотатарського народу відбулася пожежа, під час якої згорів легковий автомобіль "Мерседес", що знаходився у дворі.

Звернення Меджлісу в правоохоронні органи не привело до затримання злочинців. У ніч з 13 на 14 січня 1999 року був здійснений підпал кабінету голови Меджлісу Джемільова - в кабінет було кинуто три саморобні шашки, дві з яких вибухнули. За даним фактом було порушено кримінальну справу за ст. 145 п.2 Кримінального кодексу України "Навмисне знищення суспільного майна шляхом підпалу". Поки що зловмисники не встановлені.

У ніч з 30 на 31 березня 2004 року невідомі кинули в будівлю Меджлісу пляшки з легкозаймистою рідиною. За фактом підпалу порушено кримінальну справу. Особи зловмисників до теперішнього часу не встановлено. 19 лютого 2005 року здійснено напад на офіс Меджлісу, в результаті якого було розбито 5 вікон. За цим фактом ведеться розслідування.

16 вересня 2006 рік у фойє офісу Меджлісу був кинутий згорток - "саморобний піротехнічний склад, виготовлений на основі селітри". У цей момент в офісі Меджлісу знаходилися глава Меджліса Джемільов і його заступник, депутат Верховної Ради АРК Ремзі Ільясов. За фактом скоєних дій слідчий-оперативною групою Київського РВ Сімферополя зібрані всі необхідні матеріали, опитано більше 100 чоловік. Проводиться розслідування.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.