В Іркутську затримали прибічників шамана Габишева на шляху до Кремля

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 23.09.2019 11:44 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=30117

Прибічників шамана Олександра Габишева, які після його затримання і повернення до Якутська продовжили шлях до Москви, затримали у сусідній області.

Про це повідомляє проект російської служби Радіо Свобода Сибір. Реалії.

Один із них на прізьвисько Ворон записав відеозвернення про це, не уточнивши, скількох людей затримано.

Російська служба Deutsche Welle, у свою чергу, з посиланням на правозахисника Олексія Прянишникова повідомила, що затримання сталося в Іркутську 22 вересня: поліцейські приїхали до квартири, яку винаймали активісти, посилаючись на нібито скарги сусідів на бійку, і забрала чотирьох людей до відділку.

Російські силовики ситуацію наразі не коментували.

Олександр Габишев у березні розпочав свою подорож із далекосхідного Якутська до Москви, де він мав намір «вигнати» Путіна з Кремля у 2021 році. Він називав президента Росії «породженням темних сил», з яким під силу впоратися тільки шаману. Відео з проповідями шамана набрали більше ніж мільйон переглядів.

Шаман пройшов територією Забайкальського краю і Бурятії. Там 19 вересня його затримали поліцейські. МВС Росії заявило, що Габишева відправлять назад до Якутська.

Прихильники шамана, що приєдналися до нього в дорозі, перебралися з території Бурятії в Іркутську область і заявили про намір продовжувати його подорож.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.