Контррозвідка СБУ затримала оголошеного у розшук бойовика терористичної організації «ЛНР»

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 25.09.2019 17:25 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=30127

Контррозвідники Cлужби безпеки України провели на Луганщині спеціальну операцію, за результатами якої вивели на контрольовану українською владою територію і затримали активного учасника незаконних збройних формувань терористичної організації «ЛНР».

Про це повідомив пресцентр СБУ.

Бойовик був оголошений у розшук за підозрою в участі у діяльності терористичної організації та посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України.

Затриманий мешканець Луганської області у складі терористичних угруповань так званої «ЛНР» впродовж 2014-2015 років брав активну участь у збройному протистоянні силам АТО, зокрема у запеклих бойових діях неподалік Дебальцево. Згодом він здійснював бойові чергування на блокпостах НЗФ «ЛНР» неподалік окупованого Сорокиного. Станом на вересень 2019 року він проходив військову службу у так званому «Митному комітеті ЛНР».

Наразі здійснюються невідкладні слідчі дії та вирішується питання щодо обрання затриманому міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою за скоєння ним злочинів, передбачених ч. 2 ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) та ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України.

Заходи із затримання бойовика проводились у взаємодії із Державною прикордонною службою України під процесуальним керівництвом прокуратури.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.