За зловживання декілька офіцерів ЗС позбавлені військових звань та познайомилися із прокурором. Гриценко не має наміру панькатися ні з ким

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 29.05.2007 13:41 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3017

З метою притягнення до дисциплінарної відповідальності військовослужбовців, які заплямували офіцерську честь, Міністр оборони України Анатолій Гриценко розжалував розжалував декількох офіцерів, а прокуратура порушила кримінальні справи.

Незважаючи на заходи, що вживаються у Збройних силах України з метою підвищення відповідальності кожного військовослужбовця за додержання вимог Конституції України, військової дисципліни, продовжують мати місце окремі факти зловживань службовим становищем та перевищення службових повноважень, повідомляє прес-служба МО.

З метою притягнення до дисциплінарної відповідальності військовослужбовців, які заплямували офіцерську честь, Міністр оборони України Анатолій Гриценко видав низку наказів від 26 травня 2007 року «Про притягнення до дисциплінарної відповідальності». Згідно з цими наказами шість офіцерів, які неналежним чином виконували свої службові обов’язки, перевищували службові повноваження, грубо порушували вимоги військових статутів Збройних Сил України, позбавлені військових звань.

Так, помічник командира полку – начальник фінансово-економічної служби зенітного ракетного полку 8-го армійського корпусу старший лейтенант Бушмакін Дмитро Олександрович у період з 2005 до 2006 року шляхом зловживання службовим становищем безпідставно нараховував кошти на суму понад 200 тисяч гривень на свій особистий картковий рахунок та картковий рахунок бухгалтера, а також на карткові рахунки військовослужбовців, які не мали права на отримання таких коштів.

Заступник командира з озброєння – начальник технічної частини військової частини підполковник Галібін Олег Юрійович, діючи в особистих інтересах, пообіцяв приватному підприємцю сприяти у придбанні військових вантажних автомобілів ЗІЛ -131, які належали за законом іншому підприємцю та зберігалися на території автопарку військової частини. При цьому підполковник Олег Галібін поставив вимогу надати йому 200 доларів США за вирішення питання продажу цієї техніки

Майор Горбонос Володимир Васильович, перебуваючи у відпустці через хворобу, прийшов у нетверезому стані до місця проживання колишньої дружини. У цей час вона перебувала у своїй квартирі з іншим громадянином. У ході суперечки на ґрунті особистого непорозуміння майор Володимир Горбонос наніс цьому громадянинові удар ножем у ліву частину черевної порожнини, чим спричинив тяжкі тілесні ушкодження.

20 січня 2007 року командир радіотехнічної команди радіотехнічної бойової частини старший лейтенант Кордиш Олексій Анатолійович з метою подальшого продажу придбав у невідомої особи особливо небезпечний наркотичний засіб рослинного походження – канабіс та 31 січня продав його матросу військової служби за контрактом.

6 лютого вдруге з метою подальшого продажу придбав небезпечний наркотичний засіб та зберігав його у службовому приміщенні, який під час обшуку було виявлено та вилучено працівниками правоохоронних органів.

Командир взводу управління радіолокаційної роти однієї з частин Сухопутних військ ЗС України старший лейтенант Короткий Тарас Юрійович не прибув своєчасно з відпустки. А прибувши, надав фіктивну довідку про хворобу.

Помічник начальника бронетанкової служби технічної частини капітан Мантик Володимир Анатолійович, зловживаючи службовим становищем, разом з колишнім начальником сховища частини старшим прапорщиком запасу Є. Л. Бланком викрав зі сховища бронетанкового майна два бортових редуктори до танку Т – 55 на загальну суму 3100 гривень, які вони продали неустановленим особам за 2000 доларів США.

За фактами зазначених злочинів порушені кримінальні справи та ведеться слідство.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.