Партія регіонів вже попереджає про намір відкликати підпис Януковича

Автор/джерело -  © «Українська правда»



Дата публiкацiї - 30.05.2007 02:54 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3027

Партія регіонів попереджає про намір наполягати на відкликанні Віктором Януковичем свого підпису під спільною заявою Президента, прем'єра та голови Верховної Ради в разі “продовження практики ревізії положень відповідної заяви з боку Президента”.

"Заява секретаря РНБО Плюща викликає глибоке занепокоєння Партії регіонів як з огляду на безапеляційний тон, так і у зв'язку з відвертим правовим нігілізмом її змісту", - зазначається у заяві "Регіонів".

"Подібна тональність могла бути сприйнятою в абсолютних монархіях позаминулого століття, але аж ніяк не в європейській державі ХХІ віку", - додається у документі.

При цьому Партія регіонів нагадує, "що й сам автор гучної заяви про однозначну легітимність усіх прийнятих останнім часом президентських актів перебуває на посаді секретаря РНБО нелегітимно, оскільки перевищує максимально дозволений для держслужбовця вік".

Крім того "Регіони" висловлюють занепокоєння "фактами ревізії з боку президентських структур положень спільної заяви президента, голови Верховної Ради та прем'єра, зокрема, щодо пункту про зобов'язання сторін не допускати поза межами своєї компетенції втручання у діяльність органів судової влади та правоохоронних органів".

"Але це положення президентською стороною фактично не виконується. Так, сьогодні безпосередньо з боку керівника УДО Гелетея та його підлеглих здійснювався тиск на суддів та фактично блокувалась робота Конституційного Суду", - заявляє Партія регіонів.

"Зокрема, сам Гелетей більше двох годин знаходився в кабінеті в.о. голови КС Пшеничного, висловлюючи погрози та перешкоджаючи його роботі", - пояснюється в документі.

Крім того "Регіони" вбачають "спробу ревізії положень спільної заяви й у "спецопераціях", які здійснюються представниками секретаріату Президента у судах загальної юрисдикції з метою проштовхування рішень з легітимізації актів президента щодо звільнення генпрокурора Піскуна, відставки суддів КС, перепорядкування внутрішніх військ".

"Зі свого боку Партія регіонів демонструє повне дотримання положень спільної заяви, зокрема – під час сьогоднішнього пленарного засідання Верховної Ради", - зазначається у заяві.

"Підсумовуючи, вважаємо за необхідне зазначити, що у разі подовження практики ревізії положень "заяви трьох" з боку команди Президента Партія регіонів має намір наполягати на відкликанні лідером партії свого підпису під спільною заявою", - додається в документі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.