Чечетов заявив про більшовицьке ядрою Але “свого” регіонального Піскуна вони не сдадуть

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 30.05.2007 13:04 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3032

Сьогодні, виступаючи з трибуни Верховної Ради України, член парламентської фракції партії Регіонів Михайло Чечетов оприлюднив заяву фракції. В ній нові погрози й звинувачення.

Ми, суворо дотримучись принципу об'єктивності подання інформації подаємо її текст без змін та коментарів.

“Процес перемовин із приводу позачергових парламентських виборів тривав довго. Це був робочий процес, у якому сторони, нарешті, дійшли компромісу. Здавалося би, країна має видохнути з полегшенням, що політична криза завершилась у цивілізований, компромісний спосіб.

Партія регіонів укотре виявила себе сильною та відповідальною політичною силою, яка, будучи ядром парламентською Коаліції та маючи більшість у Кабінеті Міністрів України, змогла почути опозицію і врахувати її вимоги. Для наших опонентів, які ще не зрозуміли того, що відбувається, пояснюємо: наша позиція – позиція сильної і впевненої у власних силах політичної партії. Спільна заява Президента, Прем’єр-міністра та Голови Верховної Ради України зайвий раз доводить, що державні мужі здатні домовлятися, маючи на меті збереження єдності країни та забезпечення реалізації її національних інтересів, на основі діалогу та керуючись виключно Конституцією та законами України.

Підписана спільна заява дозволить політикам повернутися до правового поля, а країні – вийти на передбачуваний прогнозований цивілізований напрям розвитку. Учора парламент зробив перший важливий крок до реалізації домовленостей по виходу з політичної кризи. Конституційним складом Верховної Ради було підтверджено найважливіші соціально-економічні законопроекти. Зокрема, проголосовано зміни до Державного бюджету 2007 року, яким підвищується заробітні плати працівникам закладів культури, освіти, охорони здоров’я. Підтверджено результати голосування щодо законів, прийнятих Верховною Радою в період із 2 квітня 2007 року, внесено зміни до закону про Центральну Виборчу Комісію. Вищий законодавчий орган працював злагоджено, з розумінням ситуації і прийняв продуктивні рішення щодо всіх питань, винесених до порядку денного.

Вочевидь, такий розвиток подій влаштовує не всіх. Політичні сили, які звикли самостверджуватися в жорсткому політичному протистоянні та політичній війні, продовжують діяти за деструктивними схемами. Сьогодні стурбованість викликають заяви окремих політиків із президентського оточення та чергові припущення лідерів опозиції, які виходять за рамки укладених домовленостей, повертають у відносини між політиками дух ультиматуму, брудних пліток та інсинуацій.

Фракція Партії регіонів заявляє про своє неухильне дотримання укладених на вищому політичному рівні угод, своїми діями та голосуваннями демонструє повне дотримання положень Спільної заяви. Аналогічної поведінки ми очікуємо і від своїх політичних опонентів. Тим же політичним силам, які не звикли працювати в рамках діалогу і конструктиву, нагадуємо: намагання посилити Спільну заяву трьох лідерів країни власними «самодіяльними ультиматумами» приречені на історичне забуття. Є чіткий алгоритм дій, і ми будемо його дотримуватися. Усі інші кроки Партія регіонів буде розцінювати як неприпустиму практику «подвійних стандартів» та як фактичну денонсацію укладених домовленостей.”


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.