«Візитівкаяроша». ФСБ заявляє, що запобігла теракту в Мурманську

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 11.12.2019 13:24 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=30334

Федеральна служба безпеки Росії заявляє про затримання «прихильника забороненої в Росії організації «Правий сектор», який «збирався влаштувати вибух біля адміністративної будівлі в Мурманську».

Про це повідомляють російські інформагенції з посиланням на Центр громадських зв’язків ФСБ.

«Федеральною службою безпеки припинено діяльність прихильника екстремістської організації «Правий сектор», який готував терористичний акт біля будівлі органів місцевого самоврядування Мурманська з використанням саморобного вибухового пристрою», – ідеться в повідомленні.

У повідомленні не уточнюється, яким чином чоловік пов’язаний із українською організацією.

У ФСБ зазначили, що росіянина 1983 року народження затримали в Мурманську 10 грудня, коли чоловік забирав зі схованки саморобний вибуховий пристрій великої потужності.

Кримінальну справу порушили за статтями про приготування до терористичного акту (статті 30 і 205 Кримінального кодексу РФ).

Організація «Правий сектор» стала відома широкому загалу під час Революції гідності. Згодом значна частина її членів стала в лави добровольчих батальйонів, які захищали територіальну цілісність України на Донбасі. Упродовж останніх років публічна активність «Правого сектору» є мінімальною.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.