Юлія Тимошенко вимагає звільнення Цушка. Бо він на чолі “Беркуту” невідомо на що здатен

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 30.05.2007 14:10 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3036

Першого разу “Беркут” на чолі з міністром внутрішніх справ, соціалістом Василем Цушком виламав двері в Генеральній прокуратурі. Другого – попрацював дубинками по головах футбольних фанів на трибунах спорткомплексу “Олімпійський” 27 травня під час вирішального матчу Кубка України з футболу “Динамо”-“Шахтар”. Лупцювали навіть молоденьких дівчат, які не чинили спротив двохметровим дядькам.

- Якщо щось трапляється один раз - це випадковість, якщо двічі - це вже тенденція, тричі – закономірність. На минулому тижні спецпідрозділ «Беркут» відзначився двічі. І я не хочу, щоб був третій випадок, заявила сьогодні лідер БЮТ Юлія Тимошенко.

Першого разу «Беркут» на чолі з міністром внутрішніх справ, соціалістом Василем Цушком виламав двері в Генеральній прокуратурі. Другого – попрацював дубинками по головах футбольних фанів на трибунах спорткомплексу «Олімпійський» 27 травня під час вирішального матчу Кубка України з футболу «Динамо»-«Шахтар».

“Я з жахом спостерігала за кадрами, які було показано в усіх новинах як на українських, так і на зарубіжних телеканалах. Дядьки в амуніції та шоломах дубасили беззахисних вболівальників. Більша частина постраждалих фанатів «Динамо» - це підлітки. Представники Беркуту лупцювали всіх, хто попадався на їхньому шляху, незалежно від того, були в руках вболівальників факели чи ні. Лупцювали навіть молоденьких дівчат, які не чинили спротив двохметровим дядькам. Якщо так піде і надалі, то скоро «Беркут» буде воювати з неслухняними вихованцями дошкільних закладів. Прес-служба МВС розповсюдила інформацію про те, що все відбувалося в межах закону. Якого, хотілося б спитати, закону? Страшно навіть подумати, на що «Беркут» може бути готовий, коли виникне ще одна подібна ситуація. Чи на стадіоні, чи на майдані, чи у будь-якій державній установі.

Побиття вболівальників гумовими дубинками відбувалося на очах тисяч людей на стадіоні, мільйонів телеглядачів та представників вищої політичної еліти, які прийшли на футбольний матч. Не здивуюся, якщо виявиться, що це була наочна демонстрація можливостей та сили міліцейських загонів. Тобто усім показали, що ці хлопці жартувати не будуть і виконають будь-яку справу. І готові воювати і з малими, і з старими, - усіма, хто під важку руку попаде. В країні все перевернулося з ніг на голову: правоохоронці вже не захищають людей, а знущаються над ними.

Василь Цушко зробив усе, аби внутрішні війська своєчасно не потрапили до Києва. Якби там були підрозділи, які мають досвід роботи в аналогічних ситуаціях під час матчів, то такого лиха не трапилося б”.- наголосила Юлія Тимошенко

Фракція БЮТ вимагає, щоб винуватців побиття було покарано. Ми наполягаємо на звільненні з посади міністра внутрішніх справ Василя Цушка, який втратив контроль над правоохоронними органами. Якщо він залишиться на посаді, то хвороба вседозволеності охопить усю міліцію, яка показала себе в усій красі під час лупцювання футбольних вболівальників. Зупинити небезпеку треба негайно, тому що в вітчизняних правоохоронців, які заплямували себе, повинен бути час для того, щоб тверезо оцінити зроблене. Аби на чемпіонаті Європи з футболу «Євро-2012», який відбуватиметься в Україні, не довелось вибачатись за подібне перед іноземними державами.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.