ЄС: Відкриття залізниці на Кримському мосту порушує суверенітет України

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 23.12.2019 18:21 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=30363

Залізниця на Керченському мосту є примусовою інтеграцією Криму з Росією та його ізоляцією від України, наголосили в Європейській зовнішньополітичній службі.

Завершення будівництва залізничної ділянки Керченського мосту та відкриття сполучення з Кримським півостровом без згоди Києва є порушенням суверенітету та територіальної цілісності України. Про це у понеділок, 23 грудня, заявив офіційний представник Європейської зовнішньополітичної служби (ЄЗС). "Залізничне сполучення - це ще один крок до примусової інтеграції незаконно анексованого півострова з Росією та ізоляції Криму від України, частиною якої він залишається", - йдеться в заяві.

Представник Європейської зовнішньополітичної служби також зазначив, що Кримський міст обмежує проходження суден через Керченську протоку в українські порти в Азовському морі. "ЄС очікує, що Росія забезпечить безперешкодне та вільне проходження через Керченську протоку відповідно до міжнародного права", - заявив він.

При цьому ЄС вкотре наголосив на підтримці незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів. "ЄС не визнає і не визнаватиме незаконної анексії Кримського півострова Росією", - йдеться в комюніке.

Як повідомлялося, 23 грудня із Санкт-Петербурга до Севастополя вирушив перший рейсовий потяг, яки їде по Кримському мосту до анексованого півострова. Під час офіційної церемонії президент РФ Володимир Путін проїхався в потязі Кримським мостом. Він заявив, що відкриття кримського залізничного мосту свідчить про "здатність Росії реалізовувати проєкти світового рівня".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.