До чого готуються окупаційні війська?

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 24.12.2019 14:35 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=30365

За повідомленням Головного управління розвідки Міністерства оборони України, командування ЗС РФ підвищує рівень готовності до негайного застосування з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК російсько-окупаційних військ.

Про це повідомив, під час щоденного зведення щодо обстановки в районі проведення операції Об’єднаних сил, Дмитро Гуцуляк з пресцентру Міністерства оборони України.

Зокрема, в артилерійських підрозділах окупантів зросла інтенсивність проведення занять з виходом техніки на полігони для тренувань та навчань зі стрільбою. При цьому, у грудні ц.р. контроль виконання вправ стрільб в артилерійських підрозділах здійснювався старшими офіцерами, які у складі спеціальних комісій прибували з території РФ.

Крім того, окупанти поповнюють боєкомплект артилерійських підрозділів, у т. ч. для реактивних систем залпового вогню.

Окрім того, стало відомо, що командування російських окупаційних військ посилює передові позиції з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ за рахунок облаштування додатковими мінно-вибуховими загородженнями. З цією метою, з початку грудня ц.р до передових підрозділів противником завозяться нові партії мін та гранат, які розміщуються для зберігання у не обладнаних для цього місцях та з порушеннями. Зазначене призвело до зростання кількості випадків їх розкрадання, що посилило небезпеку для населення тимчасово окупованої території у Донецькій та Луганській областях.

Так, 20 грудня ц.р. навколо будівлі одного з навчальних закладів на тимчасово окупованій території Луганської області було виявлено розкидані боєприпаси, у т.ч. наступальні гранати «Ф-1», які використовуються окупантами для встановлення т.зв. «розтяжок».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.