У Ірані зазнав катастрофи літак МАУ. Ніхто не вижив

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 8.01.2020 11:33 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=30385

На борту літака “Міжнародних авіаліній України”, що розбився в Ірані, перебували 176 осіб.

Про це поінформував представник аеропорту імені Імама Хомейні в Тегерані Алі Кашані, повідомляє місцеве інформаційне агентство ISNA.

«Речник міжнародного аеропорту Імама Хомейні Алі Кашані заявив, що літак, який прямував до Київа і перевозив 176 пасажирів та екіпаж, розбився поблизу Паранд, приблизно в 60 кілометрах на південний захід від Тегерану», - йдеться у повідомленні.

За інформацією сервісу відстеження місцезнаходження повітряних суден Flightradar, літак Boeing 737 перестав передавати сигнал через 2 хвилини після зльоту.

«PS752 вилетів з Тегерана о 2:42 за місцевим часом. Останні дані отримані о 2:44 за місцевим часом», - йдеться в повідомленні Flightradar у Twitter.

Як повідомлялося раніше, літак МАУ Boeing 737 розбився поблизу іранської столиці незабаром після зльоту з аеропорту Імама Хомейні в Тегерані рано в середу.

Літак прямував з Тегерана до Києва. Попередньо причиною катастрофи називають технічні неполадки.

Представник агентства з надзвичайних ситуацій Ірану Пір Хоссен Куліванд заявив, що ніхто з тих, хто перебував на борту літака МАУ, не вижив.

За його словами, рятувальники намагаються знайти тіла загиблих.

Українське посольство в Ірані поінформувало CNN, що уточнює список загиблих пасажирів.

Boeing 737 «Міжнародних авіаліній України», на борту якого перебувало, за різними даними, від 167 до 180 осіб, могли випадково збити ракетою під час обстрілу Іраном військових баз США в Іраку.

Про це повідомляє Медуза з посиланням на йорданське видання Al-Hadath.

"Іранські ЗМІ назвали причиною катастрофи літака «технічні проблеми». При цьому йорданське видання Al-Hadath повідомило, що лайнер могли випадково збити ракетою: в ніч катастрофи Іран завдавав ракетного удару по двох військових базах США в Іраку", - зазначає видання.

Як відомо, вночі 3 січня США влаштували ракетний обстріл поблизу Міжнародного аеропорту Багдада, в результаті цього, зокрема, був убитий командир елітного підрозділу «Ель-Кудс» Корпусу вартових ісламської революції Касем Сулеймані.

8 січня американську військову базу в Іраку обстріляли ракетами. Відповідальність за це взяв на себе Корпус вартових Ісламської революції Ірану. У своїй заяві вони закликали американські війська вийти з території Іраку, як це вирішив парламент країни в неділю, 5 січня.

У Пентагоні атаку підтвердили та заявили, що цілями атаки були як мінімум дві військові бази: на заході Іраку в провінції Анбар і в Ербілі, столиці Іракського Курдистану.

Ймовірною причиною катастрофи літака "Міжнародних авіаліній України" Boeing 737, що розбився в Тегерані, стало загоряння двигуна.

Про це заявив глава Центру зв’язку та інформації Міністерства автомобільних доріг і міського розвитку Ірану Касим Біхі, повідомляє Trend.

"Двигун українського літака, який зазнав аварії поблизу міста Паран в іранській провінції Тегеран, загорівся", - йдеться у повідомленні.

Біхі наголосив, що літак МАУ не був збитий ракетою, про що раніше писали ЗМІ.

"Якби літак був збитий (ракетою – ред.), він би вибухнув у повітрі", - зазначив він.

Як повідомлялося, літак МАУ Boeing 737 розбився поблизу іранської столиці незабаром після зльоту з аеропорту Імама Хомейні в Тегерані рано в середу.

На його борту перебувало 167 пасажирів та 9 членів екіпажу.

За інформацією іранських ЗМІ, більшість загиблих були громадянами Ірану, але на борту були також і іноземці.

Очільники Української держави Володимир Зеленський, Дмитро Разумков, Олексій Гончарук вже висловили співчуття родинам загиблих пасажирів літака МАУ.

За матеріалами агенції Укрінформ


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.