“Наша Україна” натякає більшовикам, що протистояння навколо ГПУ може закінчитися криміналом

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 30.05.2007 17:00 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3043

Як загальновідомо, прихильники Партії регіонів та коаліції заблокували всі під’їзні шляхи та входи до Генеральної прокуратури України з метою недопущення тимчасово виконуючого обов’язки Генерального прокурора України Віктора Шемчука на своє робоче місце.

Звертаємо увагу, що в таких діях містяться ознаки складів злочинів, передбачених статтями 341 та 343 Кримінального кодексу України. Про це сказав керівник юридичного департаменту партії “Наша Україна” Валерій Карпунцов.

Так, уточнив Карпунцов, ст.341 КК України встановлює кримінальну відповідальність за захоплення державних або громадських будівель чи споруд – будівель чи споруд, що забезпечують діяльність органів державної влади, органів місцевого самоврядування, об'єднань громадян, з метою незаконного користування ними або перешкоджання нормальній роботі підприємств, установ, організацій.

Відповідно до статті 343 КК України встановлена відповідальність за втручання в діяльність працівника правоохоронного органу – вплив у будь-якій формі на працівника правоохоронного органу з метою перешкодити виконанню ним службових обов’язків.

Стаття 1 Закону України “Про прокуратуру” передбачає, що Генеральний прокурор України і підпорядковані йому прокурори здійснюють прокурорський нагляд за додержанням і правильним застосуванням законів, зокрема, політичними партіями, громадськими організаціями та масовими рухами.

“Звертаємо увагу, - уточнив Карпунцов, - що події помаранчевої революції, коли громадяни України незалежно від партійної приналежності відстоювали свою свободу та право на чесні вибори, не можна ототожнювати із злочинним сценарієм боротьби за владні повноваження конкретної партії, що реалізується на сьогодні”.

Показовою в цьому контексті Карпунцов вважає заяву члена Партії регіонів, народного депутата України Кисельова про те, що депутати від коаліції фізично не пропустять до приміщення Генпрокуратури Віктора Шемчука, навіть якщо він матиме відповідне рішення суду.

Нагадуємо, що депутатська недоторканність, гарантована народним депутатам України Конституцією України та законами України, не тотожна депутатській вседозволеності, як її розуміють останнім часом народні депутати України – представники Партії регіонів”, - заявив Карпунцов.

Керівник юридичного департаменту закликав виконуючого обов’язки Генерального прокурора України Шемчука “порушити кримінальну справу по зазначеним фактам, в тому числі – щодо народних депутатів України, в діях яких чітко прослідковуються ознаки злочинів, а також вжити інших заходів щодо припинення злочинних дії у формі захоплення та блокування будівлі Генеральної прокуратури України, втручання в діяльність працівника правоохоронного органу та притягнення винуватих осіб до встановленої законом відповідальності”.

Як повідомлялося раніше, сьогодні спікер парламенту Мороз після появи повідомлення прес-служби ПР про те, що нібито Президент Ющенко їде в ГПУ, щоб представити Шемчука особовому складу покинув парламет і особисто приїхав до прокуратури. Наразі не відомо, які б дії він вчинив, якби прес-служба ПР звично не подала неправдиву інформацію.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.