Політику щодо України визначав і визначатиме Путін, а не Сурков, чи Козак

Автор/джерело -  © Голос Америки



Дата публiкацiї - 19.02.2020 17:11 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=30510

Володимир Путін звільнив Владислава Суркова з посади помічника президента, повідомляє прес-служба Кремля.

Указ опублікували на офіційному сайті президента Росії. Документ вступає в силу з дня підписання.

Раніше директор центру політичної кон’юнктури Олексій Чеснаков повідомив, що Сурков пішов з державної служби у зв’язку із зміною курсу на українському напрямі.

Прес-секретар Володимира Путіна, Дмитро Пєсков підтвердив журналістам, що головним співробітником адміністрації президента, які займаються питаннями України, буде Дмитро Козак.

Звільнення Суркова викликало жваву реакцію у західних оглядачів.

Балаш Ярабік, який очолює аналітичний департамент у Консультативній місії ЄС в Україні, ставить питання, чи пов’язане звільнення Суркова із загостренням на Донбасі.

"Чи не дісталося йому за сьогоднішні бойові дії у Східній Україні?", - твітує економіст Тімоті Еш.

"Цікаво буде побачити, де цей збочений розум знайде собі місце. Він все ще перебуває під західними санкціями, тож до Європи та ЄС він подорожувати не зможе", - твітує аналітик Алекс Мелікшвілі.

Про майбутнє Суркова міркує оглядач та журналіст Леонід Рагозін.

"Рагозін тепер: створить партію? стане наступником Путіна? стане наступником Кадирова? піде на пенсію у Тибеті", - питає Рагозін.

Натомість Кадрі Ліік дослідниця European Council on Foreign Relations звертає увагу на її особисте враження від Суркова.

"Сурков - один із найбільш майстерних коменікаторів, яких я будь-коли бачила. Я зустріла його лише раз. Щоб донести свою думку, він використав цілий феєрверк методів: від чемності до демагогії, брехні, грубої правди, пихатості, самоіронії... але йому месидж був чітко зрозумілий. Досить майстерно", - розповіла Ліік.

Раніше екс-посол США в Україні Стівен Пайфер відзначив, що попри одіозність Суркова навряд варто вважати архітектором політики Росії щодо України.
"Мені хотілося би вірити, що шанси на мирне вирішення конфлікту у Донбасі між Україною та Росією покращуються. Але політика Кремля у цьому питанні не встановлюється Сурковим, і не буде визначатись Козаком. Її встановлюватиме Путін, а він досі на місці", - заявив
Пайфер 11-го лютого.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.