Нашоукраїнці не дозволять більшовикам утворити псевдофракцію і сьогодні зареєструють заяви по складення повноважень

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 31.05.2007 17:27 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3065

“Наші опоненти з правлячої коаліції наполягали на тому, щоб заяви про вихід із фракції народних депутатів були зареєстровані в апараті ВР. Ми йдемо назустріч і робимо цей крок”, - сказав на брифінгу лідер “Нашої України” В’ячеслав Кириленко.

“Після відповідних рішень ВР ми скличемо з’їзд, на якому буде прийняте рішення про складення депутатами своїх повноважень. У такому разі всі політичні сили без переможців та переможених зможуть взяти участь у дострокових парламентських виборах, - зазначив Кириленко. - Саме це було ідею спільної заяви, яка була підписана в суботу”.

Кириленко наголосив, що волю депутата від фракції “Наша Україна” не може зупинити жодне судове рішення.

“Якщо хтось буде йти шляхом створення лже-фракції “Нашої України” у ВР шляхом приведення присяги кандидатів у народні депутати від ПППУ, які залишилися у виборчому списку зразка 2006 року, то хочу застерегти, що така ідея політично дискредитована”, - наголосив Кириленко, додавши, що юристи “Нашої України” мають усі необхідні юридичні аргументи для оскарження такого роду дій і унеможливлення приведення до присяги таких кандидатів.

“Фракція “Наша Україна” сьогодні реєструє в апараті Верховної Ради заяви про вихід депутатів фракції “Наша Україна” з її складу. Це робиться, щоб забезпечити проведення позачергових парламентських виборів”, - зазначив лідер партії “Наша Україна” В’ячеслав Кириленко.

“Після того, як міжпартійний з’їзд на підставі цих заяв ухвалить рішення про дострокове припинення повноважень депутатів фракції, Верховна Рада стане неповноважною”, - нагадав він, додавши, що такі ж заяви написали представники фракції БЮТ.

Кириленко вважає, що такий підхід до вирішення політичної кризи буде результативним: “Він забезпечить погоджену участь усіх політичних сил у позачергових парламентських виборах 30 вересня”.

“Це - безпрецедентний крок, коли за чотири роки до завершення терміну конституційних повноважень понад 150 народних депутатів добровільно достроково припиняють свої повноваження”, - наголосив лідер “Нашої України”.

Він зауважив, що заяви написані ще 17-18 квітня: “В апарат ВР несуть на реєстрацію 62 власноручно написані заяви, а три - на даний момент підвозять”.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.