Парламент відклав розгляд законів для виборів на невизначений термін

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 31.05.2007 17:57 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3067

Верховна Рада зараз розглядає законопроекти, необхідні для вступу України до Всесвітньої організації торгівлі. Прийняття рішень з питань дострокових виборів було відкладено парламентаріями на невизначений час.

Як відомо Президент Віктор Ющенко легітимізував діяльність Верховної Ради лише до 24:00 сьогодні, 31 травня.

За словами спікера парламенту Олександра Мороза, під час консультацій з’ясувалося, що між політичними силами є досить багато розбіжностей у підходах до законопроекту щодо змін до виборів народних депутатів України.

За його словами, зараз "напрацьовується таблиця розбіжностей". Мороз зауважив, що без такої таблиці працювати неможливо.

Спікер у зв’язку з цим запропонував зараз розглядати законопроекти стосовно СОТ, а пізніше повернутися до законопроекту про внесення змін у закон про вибори.

Як повідомлялося раніше, на світанку 27 травня Президент України Віктор Ющенко, прем’єр-міністр України Віктор Янукович і голова Верховної Ради Олександр Мороз досягли домовленості про дострокові парламентські вибори, що повинні відбутися 30 вересня.

За підсумками переговорів сторони домовилися прийняти три пакети рішень. Зокрема, перший пакет - політичний, другий - рішення, які потрібно буде переголосувати і які були прийняті парламентом після 2 квітня по сьогоднішній день, третій проект - законопроекти, необхідні для вступу до СОТ і щодо інших соціальних і політичних питань.

29 травня Ющенко зупинив дію статті 2 свого указу від 26 квітня про дострокове припинення повноважень Верховної Ради.

"Зупинити на 29 і 30 травня 2007 року дію статті 2 Указу Президента України від 26 квітня 2007 року Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України і призначення позачергових виборів, - говориться в указі Президента.

Учора, 30 травня премє’р-міністр Віктор Янукович пояснив необхідність продовження роботи Верховної Ради ще на один день саме необхідністю вирішення економічних питань, зокрема, прийняття законопроектів, необхідних для вступу до СОТ.

Сьогодні Президент України Віктор Ющенко своїм указом продовжив ще на один день - на 31 травня - легітимність ВР V скликання, щоб вона прийняла законодавчу базу для проведення позачергових парламентських виборів.

Однак, пізніше Ющенко заявив, якщо парламент сьогодні не реалізує досягнуті домовленості, дострокові вибори до Верховної Ради відбудуться через шістдесят днів.

"Якщо немає прийняття рішень сьогодні, то БЮТ і Наша Україна на з’їздах формалізують вихід депутатів з парламенту, і тоді через 60 днів настає дата виборів - це норма Конституції", - сказав він.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.