Опозиція дотримала слова: у секретаріаті парламенту зареєстровано 165 заяв від нардепів

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 1.06.2007 00:33 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3068

У Верховній Раді зареєстровані заяви депутатів “Нашої України” та БЮТ про вихід зі своїх фракцій. Їх більш ніж потрібно для розпуску парламенту.

“Ми хочемо повідомити, що, як і обіцяли, дві фракції опозиції “Наша Україна” та БЮТ зареєстрували у ВР заяви народних депутатів про вихід їх зі своїх фракцій. Внаслідок цього, після відповідних рішень з’їздів, будуть достроково припинені повноваження цих народних депутатів України”, - сказав лідер партії “Наша Україна” В'ячеслав Кириленко виступаючи з парламентської трибуни під час вечірнього засідання ВР.

За словами Кириленка, зареєстровано 62 заяви від “Нашої України” та 103 заяви від БЮТ. “Це безпрецедентний крок у новітній політиці, який показує, що опозиція виконує взяті на себе зобов’язання по спільній заяві Президента, прем’єра та голови ВР”, - переконаний Кириленко.

Кириленко запропонував не закривати засідання ВР до 24 години і ухвалити закон про вибори, в цілому - закон про бюджет і подання про зміни у складі ЦВК.

“У разі відмови, правляча коаліція бере на себе повну політичну відповідальність за можливі негативні наслідки”, - наголосив він.

30 травня ВР прийняла Постанову щодо забезпечення виконання ст. 81 Конституції про дострокове припинення повноважень депутата.

Постановою передбачено, що народний депутат України, який виявив бажання вийти зі складу депутатської фракції політичної сили, за виборчим списком якої його було обрано до парламенту, подає особисту письмову заяву до апарату ВР, яка реєструється у секторі реєстрації кореспонденції відділу службової кореспонденції управління діловодства головного управління документального забезпечення, і, відповідно до регламенту, повідомляє про це головуючого на пленарному засіданні.

Зареєстрована письмова заява в день реєстрації передається до секретаріату голови ВР. Голова ВР оголошує текст відповідної заяви на пленарному засіданні. Оригінал особистої письмової заяви додається до протоколу відповідного пленарного засідання, а копія цієї заяви не пізніше, як на наступний день після оголошення тексту заяви на пленарному засіданні надсилається до ЦВК.

Проте, сьогодні пленарне засідання було закрите без виконання процедури розгляду поданих заяв народних депутатів.

Очевидно, що більшовики до кінця не вірили у те, що набереться 150 заяв, необхідних для визнання парламенту недієздатним.

Ще за годину до того, як було об'явлено про кількість заяв, зданих нардепами, регіонал Зубанов втюхував журналістам, що опозиційні нардепи - теж люди і, как для нього, регіонала, їм також, як і напевно йому, Зубанову, ну аж ніяк не хочеться розставатися із пільгами, високою зарплатнею тощо...

А соціаліст Баранівський взагалі пропонував ухвалити закон, за яким нардепу, який добровільно склав повноваження заборонялося б у майбутньому балатуватися у парламент.

Насправвді ж вийшло зовсім протилежне: нардепи-більшовики на всю Україну(бо засідання транслювалося телебаченням у прямому ефірі) продемонстрували свою власну мотивацію, для чого їм насправді потрібні представницькі мандати.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.