За фактом звірячого побиття вболівальників на республіканському стадіоні порушено кримінальну справу

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 1.06.2007 00:58 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3069

За фактом перевищення службових повноважень працівниками спецпірозділів “Беркут” під час матчу “Динамо” Київ – “Шахтар” Донецьк 27 травня порушено кримінальну справу. Вивчається дотичність осіб, які вчиняли протиправні дії на стадіоні до погрому в ГПУ.

Про це у четвер заявив виконувач обов'язків генпрокурора Віктор Шемчук, повідомляє його прес-служба.

"Ми всі були свідками тих подій, які відбувалися на стадіоні під час матчу "Динамо" Київ – "Шахтар" Донецьк, бачили дії, реакцію працівників міліції, підрозділу швидкого реагування "Беркут" на дії фанів київського "Динамо", бачили факт побиття неповнолітніх працівниками міліції", - пояснив в.о. генпрокурора.

Він відзначив, що представники силових органів "неадекватно зреагували на дрібне хуліганство, вчинене на трибунах стадіону та застосували силу".

За словами Шемчука, прокурору міста Києва направлено відповідні матеріали для розслідування цієї справи і він зобов'язується "в повному обсязі об'єктивно та всесторонньо розглянути всі події, які відбувалися в той день на столичному стадіоні".

"Прокурор столиці має прийняти рішення про притягнення всіх винних до передбаченої законом кримінальної відповідальності", - підкреслив Шемчук.

В.о. генпрокурора проінформував, що в ході перевірки буде виявлено всі факти потерпілих під час вказаного інциденту.

За повідомленням прес-служби, станом на четвер є 13 заяв від фанів футбольного клубу "Динамо" Київ, а також звернення від керівництва клубу та від батьків неповнолітніх, яких було побито.

За даними Шемчука, представникам Генпрокуратури в ході перевірки вдалося встановити, що окрім подій 27 травня, в ніч з 27 на 28 травня працівники системи МВС в одному з відділків міліції завдали тілесних ушкоджень легкого ступеня тяжкості громадянам.

"Є фото осіб, які спричинили ці тілесні ушкодження та фото працівників міліції, які віддавали накази наведення, в лапках, порядку на трибунах стадіону", - повідомив Шемчук.

Також за його інформацією саме ці особи "ідентифікуються" разом з іншими особами, які свого часу захоплювали Генпрокуратуру.

Тому під час оголошеного розслідування буде встановлено "дотичність дій працівників "Беркуту" у Генпрокуратурі та дій працівників того ж "Беркуту" на стадіоні "Олімпійський".

"Я думаю, що найближчим часом ми зможемо сказати, хто ці працівники, їх прізвища, хто віддавав їм накази і чому вони так неадекватно вели себе на стадіоні", - наголосив в. о. генпрокурора.

Очевидно у відповідь, МВС порушило кримінальну справу за фактом хуліганських дій вболівальників. Про це повідомив телеканал “Інтер”.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.