Озброєні бойовики на Донбасі утримували спостерігачів ОБСЄ майже три години

Автор/джерело -  © Голос Америки



Дата публiкацiї - 11.05.2020 23:09 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=30699

Представництво США в ОБСЄ виступило з закликом до Росії та пов‘язаних з нею сил дозволити повний та безперешкодний доступ для спостерігачів ОБСЄ на всю територію України, включаючи Крим.

В заяві йдеться про те, що, згідно до повідомлень ОБСЄ, озброєні сили, якими керує Росія, залякували та затримували п‘ять спостерігачів спостережної місії ОБСЄ. Це відбулось 8 травня.

Згідно з повідомленням ОБСЄ, озброєні особи біля Горлівки зупинили патруль спостерігачів ОБСЄ і затримували його майже три години.

Спостерігачі проводили спостереження з використанням невеликого дрону, щоб оцінити повідомлення про нещодавні руйнування в регіоні. Про цей політ було заздалегідь повідомлено.

Чотири озброєні особи, включаючи трьох з рушницями, заявили патрулю, що ті не мали дозволу оперувати дроном в цьому регіоні. Вони не дозволяли членам місії зайти до автомобілів та поїхати. Потім ще троє озброєних осіб з пістолетами приїхали в мінібусі та цивільній машині. Вони вимагали у спостерігачів зробити копії документів. Членів місії відпустили більше ніж через дві години після затримання, йдеться в повідомленні ОБСЄ.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.