ФРН звинуватила владу РФ в замовному вбивстві Хангошвілі

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 18.06.2020 17:11 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=30786

Вбивство Хангошвілі минулого літа в Берліні було виконано за дорученням російського уряду, заявила Федеральна прокуратура Німеччини. Берлін погрожує Москві наслідками. Посла РФ викликали до МЗС ФРН.

Федеральна прокуратура Німеччини висунула проти уряду Росії звинувачення в замовному вбивстві колишнього чеченського польового командира Зелімхана Хангошвілі (Торніке Кавтарашвілі).

Відомства, якими керує уряд Російської Федерації, дали завдання "ліквідувати" Кавтарашвілі обвинуваченому Вадиму К. (він же Вадим С.), заявила прокуратура в Карлсруе в четвер, 18 червня.

"Причиною замовного вбивства були ворожі відносини жертви з російською державою, з урядами автономних республік Чечня і Інгушетія, а також з проросійським урядом Грузії", - вказується у заяві.

Вбивство в Берліні

Колишній польовий командир часів другої чеченської війни Зелімхан Хангошвілі був застрелений 23 серпня 2019 року в берлінському парку Малий Тіргартен. Влада Росії раніше оголосила його в розшук, звинувативши в тероризмі. Хангошвілі виїхав до Німеччини після того, як в 2015 році в Грузії на нього було здійснено черговий замах. Ймовірний вбивця, громадянин Росії, був затриманий в Берліні того ж дня.

Спочатку справою займалася берлінська прокуратура, але в грудні нею почала займатися Федеральна прокуратура Німеччини. Таке відбувається лише за підозри, що до злочину причетні спецслужби іншої країни.

МЗС ФРН погрожує Москві наслідками

У зв’язку з убивством Хангошвілі міністр закордонних справ ФРН Гайко Маас (Heiko Maas) не виключив можливості застосуваня проти Росії нових штрафних заходів. "Федеральний уряд чітко залишає за собою право вжити подальших заходів у цій справі", - заявив глава німецького МЗС невдовзі після того, як стало відомо про звинувачення, висунуті проти Москви Федеральною прокуратурою країни. За його словами, російського посла вже запрошено до розмови.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.