Жириновського оголошено персоною нон грата

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 7.06.2006 20:58 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=308

Україна тимчасово заборонила в'їзд на свою територію віце-спікеру Державної думи Росії Володимиру Жириновському і ще декільком громадянам РФ. За фактом порушення громадського порядку в порту Феодосії ГУ МВС в Криму порушено справу.

Жириновського оголошено персоною нон грата

За словами джерела, в’їзд в Україну заборонили ще десятьом російських громадянам.

Віце-спікер Держдуми Росії, лідер ЛДПР Володимир Жириновський вважає оголошення його персоною нон грата "слабкістю і неграмотністю" дипломатів в МЗС України, а також заявляє, що заборона на в’їзд до України лише підніме його авторитет.

Таку позицію В.Жириновського розповсюдило РІА "Новости" з посиланням на прес-службу фракції ЛДПР.

"Оголошувати мене або когось іншого персоною нон грата і забороняти в’їзд - це правове беззаконня, це слабкість і неграмотність дипломатів у київському МЗС, які абсолютно не розбираються в міжнародно-правових нормах", - заявив віце-спікер Держдуми.

"Рішення українських властей мене аніскільки не бентежить - у мене немає необхідності їхати в Україну, а оголошення мене персоною нон-грата тільки підніме мій авторитет в очах жителів України", - сказано в коментарі В.Жириновського, поширеному прес-службою фракції ЛДПР.

Водночас віце-спікер Держдуми заявив, що МЗС Росії має вжити у відповідь заходів і заборонити в’їзд до Росії "якимось двом українським політикам". "Не тому, що ми образилися, а просто так прийнято в міжнародній демократичній практиці", - сказав В.Жириновський.

Раніше Служба безпеки України заборонила в’їзд в Україну депутатові Держдуми Росії, голові Комітету зі співробітництва між українським і російським парламентами Костянтину Затуліну.

Затулін брав участь в акціях протесту проти проведення міжнародних військових навчань у Криму.

Раніше РНБО рекомендувала відповідним органам перевірити причетність громадян іноземних держав до участі в акціях протесту в Криму проти проведення міжнародних військових навчань.

За фактом порушення громадського порядку в порту Феодосії порушили справу

Головне управління Міністерства внутрішніх справ в Криму 5 червня порушило кримінальну справу за фактом групового порушення громадського порядку учасниками акцій протесту проти розвантаження в торговому порту Феодосії (Крим) американського вантажного судна.

Про це в середу на прес-конференції повідомив начальник ГУ МВС в Криму Володимир Хоменко, передають.

«Громадяни, підігріті промовами окремих політиків, допускали факти перекриття доріг, блокування руху транспорту, демонстративно спалювали прапори США», - сказав він.

За словами Хоменка, міліція склала і направила до суду 27 адміністративних протоколів за фактами порушення громадського порядку, зокрема, стосовно громадян іноземних держав.

Кримінальну справу порушено за статтею 293 Кримінального кодексу (Групове порушення охорони громадського порядку).

Хоменко додав, що максимальна кількість учасників пікету у Феодосії на сьогоднішній день не перевищувала 300 осіб.

За його словами, охорону громадського порядку в порту Феодосії ведуть 80 співробітників міліції, біля санаторію, де розквартировані американські військовослужбовці - 20 осіб. Він додав, що до охорони громадського порядку притягують співробітників внутрішніх військ, які щорічно перебувають в Криму влітку для посилення контролю за громадським порядком.

У Криму затримали 4 росіян, які брали участь в акціях протесту

Правоохоронні органи Криму в середу, 7 червня, затримали у Феодосії чотирьох російських громадян, які брали участь в акціях протесту проти прибуття американських військовослужбовців. Про це повідомив начальник центру громадських зв’язків ГУ МВС України в Криму Олександр Домбровський.

За його словами, про участь затриманих в акціях складено протокол. Справу передано в суд Феодосії, який у четвер вирішить долю росіян.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.