Більшовики продовжують відчайдушно гальмувати свій кінець. Затягуючи прийняття законів

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 1.06.2007 15:59 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3084

Парламнт розглянув і ухвалив поправки до закону про вибори. У першому читанні. Друге читання можливе за два тижні.

Верховна Рада України схвалила в першому читанні проект закону "Про внесення змін до закону України "Про вибори народних депутатів України» та деяких інших законодавчих актів України" (щодо порядку проведення позачергових виборів до Верховної Ради України та заміщення народних депутатів України, повноваження яких були достроково припинені).

За проголосував 251 із 402 народних депутатів, зареєстрованих у залі.

В даному законопроекті передбачається, зокрема, що позачергові вибори депутатів визнаються такими, що не відбулися, якщо в них взяло участь менше половини від кількості виборців, включених до списків виборців. Також в законопроекті передбачено, що при проведені позачергових виборів депутатів відкріпні посвідчення не виготовляються та не використовуються. Також в даному законопроекті передбачено, що органи державної прикордонної служби за три дні до дня виборів подають до окружних виборчих комісій відомості про осіб, які зареєстровані в межах відповідної адміністративно-територіальної одиниці, фактично перетнули державний кордон і на момент подання відомостей відсутні дані про їх повернення на територію України.

Також в даному законопроекті передбачено виключити норму, які діє в нинішньому законі про те, щоб партія (блок), яка висувала кандидатів у депутати, включених до її виборчого списку, що взяв участь у розподілі депутатських мандатів може прийняти рішення про виключення кандидата у депутати, які за підсумками результатів виборів вважається необраним, зі свого виборчого списку у будь-який час після дня виборів до реєстрації цієї особи як народного депутата України. (Тобто йдеться про "обнулення" списків партій та блоків).

В той же час ВР не підтримала законопроект в першому читанні з аналогічною назвою внесений народними депутатами, які належать до опозиційних фракцій. За даний законопроект проголосувало лише 174 (при необхідних 226) із 428 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі.

Верховна Рада може проголосувати проект закону про внесення змін до закону про вибори народних депутатів у другому читанні через два тижні.

Про це заявив перший віце-спікер Адам Мартинюк.

"У фракції БЮТ є заперечення. Згідно з регламентом, Верховна Рада може проголосувати закон в цілому, якщо немає заперечень", - зазначив віце-спікер.

"Якщо є заперечення, значить через два тижні ми його будемо голосувати у другому читанні", - додав він.

При тому, всупереч Регламенту заперечення навіть не називалися й не розглядалися.

Народний депутат, член Президії “Нашої України” Руслан Князевич вважає, що коаліція продовжує блокувати розгляд законів пакету політичного компромісу, всупереч досягнутим домовленостям між лідерами держави.

Про це він сказав в інтерв’ю журналістам.

Зокрема, за його словами, це стосується змін до закону про вибори народних депутатів, оскільки до сьогоднішнього дня варіанти законопроектів від опозиції і коаліції відрізнялися лише в окремих моментах.

“Зараз, - зазначив Князевич, - законопроект від коаліції включає в себе більше розбіжностей, включених в останній момент”.

"Тому “антикризовики” йдуть шляхом максимального спротиву тим політичним заявам, які вони проголошували декілька годин назад”, - сказав він.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.