Олег Рибачук взяв участь у другій зустрічі Кавказько-Каспійської комісії

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 1.06.2007 17:08 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3086

Радник Президента України О. Рибачук взяв участь у другій зустрічі Кавказько-Каспійської комісії, яка відбулася в Любляні 31травня – 1червня. Учасники міжнародного форуму обговорили широке коло політичних питань регіону. Основну увагу було присвячено питанням безпеки та енергетики.

О.Рибачук зазначив, що Комісія сьогодні працює над трьома головними завданнями: привернути увагу міжнародної спільноти до регіону, що стає дедалі динамічнішим в геополітичному та економічному аспектах, оцінити ситуацію та долучитися до напрацювання ефективних підходів мирного врегулювання «заморожених конфліктів», знайти нові можливості щодо розвитку регіонального співробітництва, повідомляє прес-служба Президента.

Радник Глави держави підкреслив, що стратегічне значення Каспійського регіону постійно зростає з огляду на його економічний потенціал. «Комісія шукає можливості забезпечення стабільного розвитку та економічного зростання регіону. Ця мета вимагає ефективної регіональної інтеграції та мінімізації політичних ризиків», – додав О. Рибачук.

У рамках діяльності Кавказько-Каспійської комісії О. Рибачук здійснить робочі візити до Грузії, Азербайджану та Вірменії протягом 6–16 червня 2007 року, під час яких заплановано зустрічі учасників Комісії з представниками влади, громадських організацій та журналістами цих країн.

Кавказько-Каспійську комісію створено у 2006 році. До її складу входять 18 представників країн Кавказько-Каспійського регіону, Східної та Західної Європи. Мета організації – виробити нові підходи до мирного вирішення конфліктів у Кавказько-Каспійському регіоні, а також напрацювати стратегію щодо розвитку та поглиблення співробітництва цього регіону з Європейським Союзом.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.