СММ ОБСЄ припинення вогню не зафіксувала

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 3.08.2020 11:03 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=30889

СММ ОБСЄ 30.07 зафіксувала одне порушення режиму припинення вогню на Донеччині (те саме, що і в попередньому звітному періоді) та знову не було порушень режиму припинення вогню на Луганщині.

З 00:01 27 липня до кінця звітного періоду(30.07), SMM зафіксувала загалом 123 порушення режиму припинення вогню.

Місія продовжувала моніторинг районів розведення поблизу Станиці Луганської, Золотого та Петрівського. Безпілотний літальний апарат з великої дальністю польоту спостерігав людей всередині двох останніх районів у нічні години.

Місія сприяла та контролювала дотримання локалізованих припинень вогню, щоб забезпечити ремонт, а також утримання та експлуатацію критичної цивільної інфраструктури.

Місія продовжувала слідкувати за ситуацією з цивільними особами на тлі спалаху COVID-19, включаючи пункти пропуску в’їзду-виїзду та відповідні пункти пропуску в Донецькій та Луганській областях.

СММ побачила конвой вантажівок з номерними знаками Російської Федерації у донецькому місті, що не контролюється урядом.

Свобода пересування місії продовжувала обмежуватися.

31.07 СММ зафіксувала дев’ять порушень режиму припинення вогню на Донеччині (порівняно з попереднім звітним періодом 30.07) та 93 порушення режиму припинення вогню на Луганщині (порівняно з жодним за попередній звітний період).

З 00:01 27 липня до кінця звітного періоду, SMM зафіксувала 225 порушень режиму припинення вогню.

СММ підтвердила повідомлення про чоловіка, пораненого через влучання шрапнелі 27 липня у підконтрольній уряду Маріїнці Донецької області.

Місія продовжувала моніторинг районів, що займаються відключенням поблизу Станиці Луганської, Золотого та Петрівського. Усередині останніх двох областей безпілотний літальний апарат з дальньої дії спостерігав людей у ​​вечірні та нічні години.

СММ спостерігала за озброєннями які мають бути відведеними від лінії зіткнення. Порушення лінії відводу зафіксовані по обидва боки лінії контакту.

Місія сприяла та контролювала дотримання локалізованих припинень вогню, щоб забезпечити ремонт, а також обслуговування та експлуатацію критичної цивільної інфраструктури.

СММ продовжувала стежити за ситуацією з цивільним населенням на тлі спалаху COVID-19, в тому числі на пунктах пропуску в’їзду-виїзду та відповідних пунктах пропуску в Донецькій та Луганській областях.

Свобода пересування місії продовжувала обмежуватись, в тому числі в пункті пропуску біля Оленівки, що не контролюється урядом.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.