СММ ОБСЄ не підтверджує припинення вогню російськими військами

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 4.08.2020 20:14 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=30894

Порівняно з попереднім звітним періодом, між вечорами 31 липня та 1 серпня, 2 серпня СММ зафіксувала 15 порушень режиму припинення вогню на Донеччині (порівняно з дев’ятьма за попередній звітний період) та жодних порушень режиму припинення вогню у Луганській області (порівняно з 93 за попередній звітний період) звітний період).

Між вечорами 1 та 2 серпня СММ зафіксувала одне порушення режиму припинення вогню на Донеччині та два порушення режиму припинення вогню на Луганщині.

З 00:01 27 липня до кінця звітного періоду, SMM зафіксувала загалом 243 порушення режиму припинення вогню.

Безпілотники СММ були обстріляні з стрілецької зброї поблизу Петрівського та Кам’янки Донецької області.

Місія продовжувала моніторинг районів розведення поблизу Станиці Луганської, Золотого та Петрівського. Усередині останніх двох областей безпілотний літальний апарат великої дальності спостерігав людей у ​​вечірні та нічні години.

Безпілотник далекої дії помітив поїзд, що рухався на схід до кордону біля Вознесенівки, що не контролюється державою, Луганська область.

Місія сприяла та контролювала дотримання локалізованих припинень вогню, щоб забезпечити ремонт, а також обслуговування та експлуатацію критичної цивільної інфраструктури.

СММ продовжувала стежити за ситуацією з цивільним населенням на тлі спалаху COVID-19, в тому числі на пунктах пропуску в’їзду-виїзду та відповідних пунктах пропуску в Донецькій та Луганській областях.

Свобода пересування місії продовжувала обмежуватися.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.