Олег Тягнибок: Рух, УНП та УРП «Собор» злякалися люстрації

Автор/джерело -  © ЗІК



Дата публiкацiї - 2.06.2007 04:55 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=3091

“Я дуже здивувався, що їхнє сьогоднішнє віче буде називатися «Владу-українцям». А нещодавно вони не захотіли приймати нашу Програму захисту українців…”

«Я дуже здивувався, що їхнє сьогоднішнє віче буде називатися «Владу-українцям». А нещодавно вони не захотіли приймати нашу Програму захисту українців…Щось у їхніх словах проглядаються протиріччя. Я поговорю з нашими юристами, ми подумаємо, чи подавати нам до суду з цього приводу», – про це 1 червня у коментарі для Західної інформаційної корпорації розповів лідер всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олег Тягнибок.

На запитання кореспондента ЗІКу стосовно висловлювання заступника голови Української республіканської партії «Собор» Миколи Яковини («Свобода» – регіональна, ззовні керована політична сила, яка виконує спец агентурне завдання» – ЗІК), лідер ВО «Свобода» відповів: «Щось сталося у період між 10 квітня і 1 червня, коли вони так різко змінили свою позицію», – сказав Олег Тягнибок.

На думку Олега Тягнибока, націонал-демократичні українські партії не хочуть люстрації, а також приймати Програму захисту українців, тому і не об’єдналися з «Свободою» в спільний блок. «Як варіант вони вибрали паплюження ВО «Свободи». А ще недавно з усіх каналів телебачення говорили, що запрошують «Свободу» до себе», – заявив лідер ВО «Свобода».

Лідер Всеукраїнського об’єднання «Свобода» нагадав, що на своєму з’їзді УРП «Собор» підтримав ідею створення спільної позиції. «Ще 5 квітня ВО «Свобода» запропонувала УРП «Собор» та УНП створити спільний блок. Ми запропонували їм підтримати Програму захисту українців і сформувати чистий список без комуністів, кучмістів і новітніх помаранчевих корупціонерів», – розповів Олег Тягнибок.

За словами Олега Тягнибока, була пропозиція поділити список таким чином, щоб першим номером був Юрій Костенко, а далі за принципом два члени УНП і один член «Свободи».

«9 квітня УНП відмовили нам у цьому, запропонувавши створити спільний блок з Народним рухом України. Потім було рішення про створення «Української правиці». 11 квітня «Свобода» провела свій з’їзд і серед ймовірних партнерів назвав Народний рух України, УНП, УРП «Собор», КУН і «Пору». Того ж дня, ввечері, на з’їзді НРУ проголосували, що їхніми партнерами можуть бути УНП, УРП «Собор» та «Наша Україна». А «Свобода» була позбавлена участі», – сказав лідер ВО «Свобода».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.