НАТО відкидає заяви Лукашенка про нарощування військової присутності біля Білорусі

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 17.08.2020 09:37 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=30918

НАТО відкинуло недільні заяви президента Білорусі Олександра Лукашенка про те, що альянс нарощує військову міць біля західного кордону цієї країни. Разом з тим вальянсі зазначили, що уважно стежить за ситуацією з виборами.

Раніше в неділю Лукашенко заявив, що НАТО дислокувало танки і літаки в 15 хвилинах від білоруського кордону, передає Голос Америки.

«Нема нарощування сил НАТО в регіоні», - заявила речниця альянсу Оана Лангеску.

«Багатонаціональна присутність НАТО в східній частині альянсу не є загрозою для будь-якої країни. Вона носить суто оборонний характер та є пропорційною. Ця присутність має на меті запобігання конфліктам і збереження миру », - заявила речниця НАТО. Вона додала, що НАТЛО уважено слідкує за подіями в Білорусі та закликала до поваги основних свобод, в тому числі право мирний протест.

Разом з тим, в Кремлі заявили, що президент РФ Путін сказав Лукашенко, що Москва готова допомогти Білорусі у відповідності з договором про колективну безпеку, якщо це буде потрібно, і якщо буде зростати зовнішній тиск на Білорусь.

Тим часом, посол Литви в НАТО Дейвідас Матуліоніс на питання, чи планується у наступні дні екстрене зібрання послів НАТО для обговорення ситуації у Білорусі, відповів, що такого плану поки нема.

«Якщо ситуація погіршиться, тоді звичайно, все можливо», - додав посол. Він сказав, що в альянсі вже мали місце дискусії з цього питання, але на цій стадії рішення поки нема.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.